Teljesen nővé válik az egykori szexszimbólum

Most először beszélt nyíltan arról az egykori olimpikon és szexszimbólum Bruce Jenner, amit a pletykalapok már jó ideje firtatnak, vagyis hogy transznemű és elindult azon az úton, hogy fizikailag is nővé váljon. Jenner állítja, hogy már nyolc éves kora óta tudja, ki ő valójában, mégis háromszor nősült és több gyermeket is nemzett.

Titokban már gyerekként is szívesen felvette az édesanyja és a nővére ruháit. Már akkor tudta, hogy ő minden látszat ellenére valójában nő. „Az agyam sokkal inkább nőies, mint férfias. Az embereknek nehéz ezt megértenie, de ilyen a lelkem" – mondta Bruce Jenner az amerikai ABC televízióban Diane Sawyernek egy jó előre beharangozott exkluzív interjúban.

A bejelentés nem érte váratlanul a bulvársajtót, jó ideje pedzegetik már, hogy a 65 éves televíziós személyiség nemi átalakító műtétre készül, de az érintettek – Jenner és a családja – elzárkóztak a megszólalástól.

A magyar tévénézők Jennert leginkább a Kardashian klánról szóló ál-valóságshowból ismerhetik, ám a tengerentúlon ennél sokoldalúbb figurának számít. Jenner volt élsportoló, 1976-ban olimpiai aranyat szerzett az Egyesült Államoknak tízpróbában. Ezután Jenner több magazin címlapján szerepelt, igazi szexszimbólumnak számított. Vendégül látták a Fehér Házban és több filmben is szerepelt. Mostani coming outjában elmondta, hogy már a nyolcvanas években is szeretett volna teljesen nővé válni. Ennek érdekében plasztikai beavatkozásoknak és hormoninjekció kúrának vetette alá magát, de a családjára való tekintettel megszakította az átalakulást. Sok emberre kellett tekintettel lennie: három házasságából hat gyermeke született és mostohaapja lett további négynek.

Utolsó felesége, Kris Jenner (korábban Kardashian) két lányt szült neki (Kris gyermekei a korábbi házasságából Kourtney, Kim, Khloé és Rob Kardashian. Erről a családról szól a nálunk is bemutatott The Kardashians című álreality), de Jennernek a Linda Thompson színésznővel kötött frigyéből született két fia is ebben a műfajban tevékenykedik.

A 65 éves Jenner elismeri, hogy most sem volt könnyű vállalnia önmagát, bár első két felesége nyilvánosan támogatja, Kris pedig nem nyilatkozik az ügyben. Nem úgy a gyermekei, akik a minap sorra twittelték a bátorító üzeneteiket. Az egyik lányalánya, Kendall például azt írta: annyira büszke vagyok rád, én hősöm!

De nem csak a családtagok vállalták fel a nyilvánosság előtt, hogy értékelik Jenner bátorságát és támogatják a döntését. Több híresség is kifejtett röviden a véleményét és meleg jogi szervezetek is gratuláltak az interjúhoz.

Az átalakulás folyamatait Jenner szeretné a tévében is bemutatni. Mint mondta, már új nevet is választott magának, de ezt egyelőre nem árulja el a nagyközönségnek. Azt viszont elmesélte, hogy az egyik lánya, Casey megkérdezte, hogyan szólítsák ezután, mire ő azt mondta: Hívjatok apának. Én mindig az apátok leszek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.