Burmai vendégmunkások gyilkoltak Thaiföldön

Két burmai vendégmunkás beismerte, hogy ők gyilkolták meg azt a brit turistapárt, akinek holttestét szeptember közepén találták meg egy dél-thaiföldi szigeten - közölte pénteken a thaiföldi rendőrség.

Somyot Poompanmoung rendőrbiztos pénteken közölte, hogy a három, október 1-jén őrizetbe vett vendégmunkás közül ketten beismerő vallomást tettek, és a DNS-vizsgálat is alátámasztotta azt, hogy közük volt a gyilkossághoz. A bűncselekmény indítéka egyelőre nem ismert - írja a CNN.

Mint mondta, a két férfi beismerte, hogy hátulról támadtak David Millerre, majd megerőszakolták a 23 éves Hannah Witheridge-et. A brit pár holttestét szeptember közepén találták meg a turisták körében nagy népszerűségnek örvendő Koh Tao üdülőszigeten.

A gyilkosság újabb aggodalmakat ébresztett az országba látogató külföldiek biztonságával kapcsolatosan. A bűncselekmény kapcsán vetődött fel az az ötlet a kormány részéről, hogy a személyazonosítást megkönnyítő karszalagot kapjanak a Thaiföldre érkező turisták

A mostani eset tovább rontotta a délkelet-ázsiai ország hírnevét, ahol a turizmus adja a GDP majd tíz százalékát. Az idei év eleji csúcsszezont a Jignlak Szinavatra kormányát támadó, hónapokon át tartó bangkoki demonstrációsorozat gyengítette meg, amelyet májusban katonai puccs követett. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.