Karszalagot adnának a Thaiföldre érkező turistáknak

A thaiföldi idegenforgalmi miniszter javaslata szerint minden Thaiföldre érkező turista a nevével és a szálláshelyével ellátott karszalagot kapna. Így ha bajba kerülnének, könnyen a segítségükre lehetne sietni.

Kobkarn Wattanavrangkul miniszter elmondta, hogy több hotelt is felkeresett már a karszalag ötletével kapcsolatban. Mint mondja, az ide érkező vendégek a szállodába való bejelentkezéskor kapnák meg a karszalagot, amelynek sorszáma megegyezne a személyazonosító okmányuk számával. E mellett fel lennének tüntetve rajta annak az üdülőhelynek az adatai, ahol megszálltak.

„Ha sokáig buliznának, esetleg lerészegednének vagy eltévednének, könnyedén segíteni lehetne nekik” - idézi a Guardian a minisztert. 

Wattanavrangkul szerint a következő lépés az lenne, hogy a turisták valamilyen elektronikus nyomkövetőt kapnának.

Az intézkedést az indokolja, hogy szeptember közepén két brit turistát holtan találtak a turisták körében népszerű Koh Tao üdülőszigeten. Az eset tovább rontotta a délkelet-ázsiai ország hírnevét, ahol a turizmus adja a GDP majd tíz százalékát. Az idei év eleji csúcsszezont a Jignlak Szinavatra kormányát támadó, hónapokon át tartó bangkoki demonstrációsorozat gyengítette meg, amelyet májusban katonai puccs követett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.