Bővül a köztévés tiltólista

Alföldi Róbert, D. Tóth Kriszta, Gálvölgyi János, Havas Henrik, Kovács Patrícia, Kulka János, Nagy Bandó András, Sebestyén Balázs és Vágó István a Blikk szerint biztosan fent vannak a köztévé által folyamatosan tagadott feketelistán.

A legújabb szereplő valószínűleg a nemzeti ünnepen a Tanítanék demonstrációján felszólaló Nagy Bandó András, aki még gyerekkönyve kapcsán sem kerülhetett képernyőre.

"Biztosan tudom, hogy feketelistás vagyok!" – jelentette ki a humorista a Blikk kérdésére. "A Családbarát magazin egyik munkatársa meghívott a gyerekeknek szóló versesköteteim miatt, majd visszajelzett: sajnos nem megy, nem ő tehet róla, de meg van adva, kit lehet behívni." Nagy Bandó szerint így jár, aki szembefordul a rendszerrel.

A Népszabadságnak adott interjúban Kulka János is beszélt arról, hogy több szerkesztőnek sem javasolták, hogy behívja őt a műsorában, de így járt Kovács Patrícia is. A színésznő Facebook posztjában mesélt arról, hogy többször mondtak le előre egyeztetett interjút indoklás nélkül. A köztévé válaszában mind Kulka, mind Kovács esetében a Félvilág című filmet hozták fel cáfolatként, amelyet jelentős összegekkel támogatott a köztévé. 

Vágó István azt mondja, tud olyanról is, akit már a sminkszobából küldtek haza. "Nyilván írásos lista nincsen, mert ha kiszivárogna, nagy botrány lenne. Úgy tudom, ehelyett az a módszer, hogy előre leadják a meghívottak névsorát, a főnökök pedig kihúzzák, akit nem akarnak látni" - magyarázza a főleg kvízjátékokból ismert műsorvezető, akinek ma már a Magyar Televízió archívumából dolgozó M3 csatornán sem adják a műsarait. Havas Henrik szerint ő annak idején a hasonló módszerek miatt hagyta ott a csatornát és igazolt át az RTL Klubhoz.  

A bulvárlap megkereste a köztévét is, ahol írásban feltett kérdéseikre a korábbiakkal összhangban azt válaszolták: "a közmédiában nem létezik feketelista. A szerkesztők a saját szerkesztői szabadságuknak megfelelően javasolhatnak szereplőket, majd az adott személy meghívásáról, a szerkesztői értekezlet, vagy a felelős szerkesztő közösen dönt a javaslatot megfogalmazó szerkesztővel. (...) Senkinek sem tartjuk számon a politikai nézeteit, hiszen az mindenkinek a magánügye."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.