Börtönlelkész lesz a móri mészáros

Teológiát tanul a nyolc ember meggyilkolásáért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Weiszdorn Róbert. A férfi feltett szándéka, hogy lelkész legyen.
Weiszdorn 2002. május 9-én két társával kirabolt egy móri bankot, és nyolc embert megölt. A negyvenéves férfit 2010-ben ítélte életfogytiglani börtönbüntetésre a bíróság, leghamarabb 40 év múlva szabadulhat feltételesen.

A móri mészáros úgy akar vezekelni – írja a Blikk –, hogy a papi hivatást választva segít sorstársainak megtalálni az Istenhez vezető utat. Weiszdorn az egyik felsőoktatási intézmény hittudományi szakára iratkozott be, miután korábban kitűnőre érettségizett a rácsok mögött. Eredeti végzettsége egyébként szobafestő.

Miután felvették a felsőoktatási intézménybe, Weiszdornnak akadt egy kis problémája: a szegedi Csillagbörtönből áthelyezték a budapesti Kozma utca fegyintézetbe. A férfi és ügyvédje is kérvényezte, hogy helyezzék őt vissza, mert így nem tudja elkezdeni a tanulmányait, de ezt elutasították. Végül nem is volt szükség az áthelyezésre, mert Budapesten is el tudta kezdeni az iskolát. A móri mészároshoz oktatók járnak be, akik felkészítik őt a vizsgákra. 

A kriminológus szerint Weiszdorn talán úgy érzi, a teológiával egy másik világba léphet, így jobban el tudja viselni a bezártságot a börtönben. A férfi tanulását ügyvédje, Lichy József is támogatja.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.