Élve született a fagyasztóban rejtegetett csecsemő, anyjára börtön vár

Élve és nem holtan született az a koraszülött kisfiú, akit saját lakásának fürdőszobájában hét hónapos terhesen hozott világra az ipolysági (Sahy) illetőségű anyja, aki eddig az utóbbi változatot bizonygatta – adta hírül megbízható orvosi és rendőrségi forrásokra hivatkozva a pozsonyi Joj kereskedelmi tévé.

Megkeresésünkre Bozena Bruchterová, a Nyitra megyei rendőrség szóvivője ezt az értesülést nem erősítette meg, de nem is cáfolta. Azt viszont elmondta, hogy immár emberölés alapos gyanúja miatt nyomoznak, de a vádemeléshez még szükséges valamennyi felkért egészségügyi és törvényszéki szakértő állásfoglalása.

Stanislav Pavel ügyvéd a pozsonyi Pravdának nyilatkozva kifejtette: az anyára minden bizonnyal pszichiátriai vizsgálat és  börtön vár. „Ha bebizonyosodik, hogy a csecsemő élve született, akkor két és nyolc év közötti börtönbüntetést szabhatnak ki. Abban az esetben, ha holtan szülte meg, kegyeletsértés miatt hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztés lehet a verdikt” – közölte az pozsonyi ügyvéd.

A 32 éves, háromgyermekes ipolysági asszony 2014 őszén szülte meg negyedik gyermekét, aki állítása szerint halva született. Az anya a mostani kihallgatásán azzal védekezett, hogy nem volt pénze eltemetni, ezért magyarországi barátjának lakásában, a fagyasztóban rejtette el. Barátnőinek az állította, hogy vesztése volt, ezért került kórházba. Bő egy évvel ezelőtt az asszony szakított magyarországi barátjával, és hazaköltözött Ipolyságra.

A csecsemő tetemét hónapokkal később műanyagszatyorban volt barátja hozta neki vissza. Az asszony azóta a saját fagyasztójában helyezte el a tetemet. A férfi két héttel ezelőtt feljelentette őt, ezután vitték el a rendőrök törvényszéki boncolásra a holttestet. Stanislav Pavel szerint valószínűleg a férfit is megvádolják bűnpártolás, illetve bűncselekmény eltitkolása miatt.

A Joj tévé riportere megszólaltatta az asszony szomszédait és barátnőit is, akik megdöbbentek a hír hallatára. Állításuk szerint a nő példásan gondoskodik három leányáról, nem él kicsapongó életet. Néhányan úgy vélekedtek, hogy ismerősüket talán a magyarországi barátja bujtotta fel lelketlen tettére, erre azonban egyelőre nincs bizonyíték – tudtuk meg rendőrségi forrásból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.