Mélyhűtőben rejtegette halott újszülöttjét

Hónapokig rejtegette otthonában, egy mélyhűtőben koraszülött gyermeke holttestét egy szlovákiai magyar nő.

A 32 éves ipolysági nő még Magyarországon élt, amikor állítása szerint váratlanul rátörtek a fájdalmak, ezért otthon szülte meg gyerekét. A csecsemő a nő szerint holtan jött a világra.

A szülést követően a halott csecsemőt – mivel a nő állítása szerint nem volt pénze temetésre – egy mélyhűtőbe tették társával, annak magyarországi otthonában. A pár nem sokkal később szakított, a nő visszaköltözött a szlovákiai Ipolyságra, az újszülött holttestét viszont volt párja fagyasztójában hagyták.

A férfi néhány hónap elteltével a holttestet egy nejlontáskába tette, és elvitte az exbarátnőjének, hogy kezdjen vele, amit akar. Az Új szó szerint az asszony először jelenteni akarta az ügyet, de végül a férfi volt az, aki feljelentést tett.

A szlovák rendőrség egyelőre nem adott tájékoztatást az esetről. Božena Bruchterová rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a boncolás fogja megállapítani, gyilkosság történt-e, vagy a csecsemő valóban holtan született. Ha utóbbi igazolódik be, akkor a nőt fél évtől három évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.