Vádalku állhat Lajcsi birtokának feltúrása mögött

Úgy tűnik, a hatóságok mégsem találtak semmi gyanúsat a gáz-, áram- és vízlopás vádja miatt előzetes letartóztatásban lévő Galambos Lajos birtokán. Magánbenzinkútján nem találtak törvénytelenséget, Boldogasszonypusztán pedig nem került elő más a föld alól, csak egy fáradt olaj tárolására szolgáló tartály – tudta meg a Bors.

A lap úgy tudja, egy vádalku eredménye, hogy a hatóságok nagy erőkkel vonultak ki a boldogasszonypusztai birtokra, és arról is vannak elképzelések, ki lehetett, aki saját büntetése enyhítését remélve informálta a hatóságokat. A bejelentést minden­esetre komolyan vették, sőt, lopás miatt nyomozást is elrendeltek.

A birtokon egyes sajtóinformációk szerint lopott autókat, illetve római kori műkincset kerestek, s bár ilyesmire nem bukkantak, a hatóságok felfedeztek egy óriási tartályt a föld alatt. A vámosok kőolajszármazéknak tűnő folyadékot találtak benne – írja a Bors, mely azt is tudni véli, hogy a tartályban fáradt olaj van, és semmi köze Galambos Lajos magánbenzinkútjához. Helyiek úgy tudják, hogy a tartály az egykor a területen működő téeszé lehetett, és talán a traktorok használt olaját tárolták benne.

A lap értesülései szerint a benzinkút plombái, a benne található üzemanyag mennyisége és a számlák is rendben voltak. A Komárom-Esztergom megyei rendőrség közlése szerint a lopás gyanúja miatt indított eljárást hamarosan meg is szüntethetik.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.