Blikk: Kanadába menekülhetett az Ulpius tulajdonosa

A csődbe ment Ulpius-ház Könyvkiadó tulajdonosa, Kepets András Kanadában bujkálhat, írja a Blikk.

Az Ulpius-ház Könyvkiadó Kft.-ról március közepén derült ki, hogy csődvédelmet kért maga ellen, a tulajdonos Kepets András akkor már hetek óta elérhetetlen volt. Pedig lenne kivel és mivel elszámolnia: az Ulpius adósságállománya a Céginfo.hu utolsó, 2013-as mérlege szerint csaknem egymilliárd forint. Ebből mintegy 620 millió a szerzői, szállítói és bérleti díjakból felhalmozott tartozás, a maradék több mint 300 milliós hiányt pedig rövid lejáratú hitelek teszik ki.

A Blikk korábbi cikke szerint a kiadó sztárszerzője, Frei Tamás akár 100 millió forintot is követelhet. Rajta kívül állítólag Árpa Attilának körülbelül egy éve nem fizettek, ő nagyjából 1 milliót kérhet számon a kiadón, akárcsak Lakatos Levente. A Blikk szerint Majka is várja még a pénzét a korábban megjelent könyve után. A legutóbbi elszámolásnál fizettek neki, de most több százezer vagy akár millió forintja is bent maradhatott. Többek között ByeAlexszel, Keresztes Ildikóval, Kelemen Annával és Torghelle Sándorral sem számoltak el.

Kepets a csőd óta nemcsak telefonját nem vette fel, hanem törölte magát a Facebookról is, illetve eladta azt a tulajdonában lévő, 13. kerületi, újlipótvárosi ingatlant is, ahol korábban az édesanyjával élt, s ahová az általa alapított Ulpius székhelye volt bejegyezve. A Blikknek ott már az új lakó nyitott ajtót, aki nem sokkal az Ulpius összeomlása előtt vette meg a lakást, neki is több kérdése lenne Kepetshez, de ő sem éri el.

A Blikk forrásai szerint Kepets már egy ideje tervezgette eltűnését, és ebbe a tengerentúlon élő rokonait is bevonta. Egy neve elhallgatását kérő, Kepetscsel is együtt dolgozó hölgy például azt állította, az Ulpius tulajdonosa utalt arra, hogy ha rosszul alakulnak itthon a dolgai, kimegy Kanadába a rokonaihoz. A nő szerint a csődvédelem bejelentése előtti napokban furcsán viselkedett, találkozókat mondott le betegségre hivatkozva, és feltűnően kerülte a találkozást a hozzá közel álló munkatársakkal is.

Szakmabeliek szerint Kepets lelépésében az is szerepet játszhatott, hogy a vállalkozó a most bebukott brókerházakban tarthatta a pénzét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.