Beszakadt az út a Vámház körúton, káosz és zűrzavar a közlekedésben

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több járata terelőúton vagy egyáltalán nem közlekedik egyes szakaszokon a hétfő esti vihar miatt. 8-9 ezer háztartásban nincs áram.
A BKK Info honlapján található információ szerint útbeszakadás miatt a 15-ös és a 115-ös autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Március 15. teret és a Fővám téri megállót.

 

Fotó: Korponai Tamás / Népszabadság

Hasonló okból a 47-es és a 49-es villamos sem jár a Fővám tér és a Deák Ferenc tér között, ott a 15-ös és a 9-es busszal, illetve a 3-as és 4-es metróval lehet utazni. Szintén autóbusz ajánlott a 83-as troli helyett, amely a Fővám tér és az Orczy tér között nem közlekedik.
A 61-es villamos nem jár a Széll Kálmán tér és Budagyöngye között, helyettük a 22-es, a 22A és a 222-es autóbuszokat lehet igénybe venni.

A 70-es troli a Lövölde tér és az Erzsébet királyné útjai aluljáró között nem közlekedik, a 75-ösnél pedig kimarad a Jászai Mari tér és az Ötvenhatosok tere közötti szakasz.

 

Sok helyen nincs még áram

 

Budapesten 31 elektromos alállomást öntött el a víz, ezekből eltávolították a csapadékvizet, és a tömegközlekedés elősegítésére az aluljárókból is szivattyúzták a vizet a tűzoltók.

Boross Norbert, az Elmű szóvivője elmondta, hogy a vihar és a heves esőzés következtében 26 helyen áztak be pincék, főként a pesti oldalon, emiatt mintegy 40 ezer háztartásnál kapcsolták le az áramot biztonsági okból.

Megkezdődött a szivattyúzás, és a berendezések szárítása, így reggel hat órakor már csak 16 helyszínen, 8-9 ezer fogyasztónál nem kapcsolták vissza az áramot.

 

Folyamatosan dolgoznak a tűzoltók

 

Kedd reggelig országszerte több mint 350 helyszínre riasztották a tűzoltókat. A legtöbb bejelentést a fővárosból és az agglomerációból kapták, de a Balaton déli partján, több Somogy megyei településen is számos kár felszámolásában kell még segítenie a katasztrófavédelemnek.

Az OKF szóvivője szerint főként a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék, valamint leszakadt faágak, kidőlt fák okoztak problémát.

 

Nincs még vége, egész héten esni fog

 

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a nap folyamán több mint 20 milliméternyi csapadék hullhat Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében.

Az ország nagy részén felhőszakadásra is készülni kell. Emiatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyére, valamint Budapestre a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Kedden a Dunától keletre lesz záporos, zivataros az idő, arrafelé hullhat rövid idő alatt 20-40 milliméternyi eső. Az Észak-Alföldön és az Északi-középhegységben néhány helyen ennél is több, akár 40-60 milliméternyi csapadék is lezúdulhat.

Hideg azonban nem lesz, délután 20-26, késő este 16-21 Celsius-fok várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.