Az argentin elnök szárnyakat ad az ölebeknek

Január közepétől ölebek is utazhatnak az Aerolíneas Argentinas, az argentin légitársaság járatain - közölte Facebook-oldalán Cristina Fernandez de Kirchner elnök.

Argentína első embere december 31-én posztolt egy képet, amelyen ő látható a Tango 01 művésznevű elnöki különgépen, ölében az uszkárjával, Lolitával.  Kirchner azt írta, ez nem holmi elnöki kiváltság, hamarosan senkinek nem kell megválnia kedvencétől a repülőúton, de egy ötvenkilós masztiffal azért senki ne próbálkozzon: „Lolita csak két kiló” - jegyzi meg az elnök.

Szabad a pálya azonban a si-cu, a mopsz, a francia bulldog és a hasonló termetű kutyák és gazdáik számára. Ezek a fajták egyébként nagyon népszerűek a dél-amerikai országban. A gazdák szinte mindenhová magukkal viszik kedvenceiket, gyakran a futballklubjuk színeit idéző ruhákba bújtatva őket.

Kirchner bejegyzését már több mint 46 ezren kedvelik, és több mint kétezren osztották meg. Ami azonban valószínűleg kevésbé tetszik az argentínoknak, az az, hogy az ország komoly anyagi problémákkal küzd, júliusban Argentína csődhelyzetbe került

Az elnök ugyanakkor megjegyezte, hogy Argentína központi bankjának tartaléka 2,7 százalékkal nőtt 2014-ben. „Ó, tényleg, majdnem elfelejtettem, az argentin nemzeti bank devizatartaléka 31,4 milliárd dollár” - írta.

Kirchner 2007 óta Argentína elnöke. A 2011-es elnökválasztást kényelmes többséggel nyerte, második elnöki ciklusa 2015 októberében jár majd le.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.