Az állatkert hibájából ölte meg gondozóját a tigris

Biztonsági és egészségügyi előírásokat is megsértett egy nagy-britanniai állatkert, ahol egy 24 éves nőt mart halálra egy szumátrai tigris.

A Dalton-in-Furness-i South Lakes Wild Animal Park egyik gondozójára 2013 márciusában támadt rá az állat. A szumátrai tigris átjutott egy ajtón, amely nyitva maradt, és mély karmolásokat ejtett a nő nyakán és testén. Az ügyben folytatott vizsgálat szerint az állatkert felelős a történtekért – számolt be a BBC.

Az üggyel kapcsolatban vádat emeltek az állatkert tulajdonosa, az 55 éves David Gill ellen, azonban felmentették, mivel a vizsgálat nem talált bizonyítékot a férfi ellen.

A Barrow Borough-i Tanács álláspontja az volt, hogy megvárják a vizsgálat eredményét, és csak az után döntenek arról, hogy megújítják-e a park működési engedélyét.

A vizsgálatot végző szakemberek korábban harmincnál is több változtatást javasoltak az állatkertben, mivel ezek hiányában az intézmény veszélynek teszi ki a dolgozóit és a látogatókat egyaránt.

Az állatkert megsértette az 1974-es Biztonsági és Egészségügyi törvényt, amennyiben nem tudta garantálni az emberek biztonságát. Az ügyben pénteken hirdetnek ítéletet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.