Megölte gondozóját egy tigris

Rátámadt egy szumátrai tigris a gondozójára egy angliai állatkertben pénteken. A 24 éves nő a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A 24 éves  Sarah McClay jó ideje foglalkozott nagymacskákkal az északnyugat angliai Cumbriában található South Lakes Vadasparkban.

David Gill, a hely tulajdonosa a BBC-nek azt nyilatkozta, a hölgy profi volt, jól kezelte az állatokat, azonban pénteken valószínűleg nem tartotta be az állatkert előírásait.

"Valamilyen ismeretlen, megmagyarázhatatlan okból kifolyólag kinyitotta az ajtót és bement a tigrisek kifutójába" - mondta Gill, majd hozzátette: nem tudják és már nem is fogják megtudni, miért tette ezt, anélkül, hogy bárkinek is jelezte volna, mire készül. Mintn mondta, a fiatal lánynak semmi oka sem volt arra, hogy bent tartózkodjon a tigrisek között.

A vadasparkot a támadást követően bezárták egy időre, noha sem a látogatók, sem a személyzet nem volt veszélyben. 

A szumátriai tigris, mely megtámadta gondozóját, kölyökkora óta, csaknem 10 éve él a vadasparkban. "Semmi rosszat nem tett. Ez egy állat, egy tigris, természetes ösztöne, hogy öljön. Ezt itt mindenki jól tudja, ezért vannak a biztonsági előírások, melyeket be kell tartani. Nem hibázott, egyszerűen ott volt. Nem vádoljuk azért, ami történt" - nyilatkozta a vadaspark igazgatója, és közölte, nem fogják elaltatni az állatot.

Sarah McClay halálnak ügyében a cumbriai rendőrség és a városi tanács folytat nyomozást.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.