Ausztrál gyermekgyilkosságok: az anya a gyanúsított

Gyilkosság gyanúja miatt őrizetbe vették azt a 37 éves ausztrál nőt, akinek hét gyermekét találták meg holtan egy északkelet-ausztráliai városban pénteken. Az asszonyt sérülésekkel kórházba szállították, állapota kielégítő.

Bruno Asnicar nyomozó a helyi idő szerint szombat reggel tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a gyermekei meggyilkolásával gyanúsított nőre rendőrök vigyáznak a kórházban.

Ahogy azt tegnap mi is megírtuk, a helyi rendőrséget egy sérült nőhöz hívták ki pénteken egy Cairns elővárosában álló családi házhoz. A karácsonyra feldíszített épületben nyolc gyermek holttestét találták meg, a legfiatalabb 18 hónapos, a legidősebb 14 éves volt. A gyermekeket minden valószínűség szerint leszúrták, de a hatóságok még várják a boncolási jegyzőkönyvet.

A nyolc gyerekből hétnek az a nő az anyja, akit súlyos mellkasi sérüléssel szállítottak kórházba, a nyolcadik gyermek a gyilkossággal vádolt asszony csecsemőkorú unokahúga volt.

A rendőröket a 37 éves nő 20 éves fia hívta ki, ő a tragikus látványra ért haza péntek reggel. A fiút a rendőrség nem gyanúsítja.

A gyerekek egy helyi őslakos közösség tagjai voltak – írja ausztrál forrásokra hivatkozva a CNN.

A helyi sajtó jelentései szerint a szomszédok csendes embereknek ismerték a családot, a gyerekek soha nem zavartak senkit a nyugalmában.

Az üggyel kapcsolatban Tony Abbott miniszterelnök azt nyilatkozta: „A cairnsi hírek szívszorítóak. Minden szülő torokszorító szomorúságot érez a történtek miatt. Ez kimondhatatlan bűn".

A miniszterelnök emlékeztetett arra is, hogy Ausztráliát ezen a héten már megrázta egy tragédia: egy Sydney szívében álló kávéházban túszdráma zajlott, melyben két embert megöltek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.