Nyolc gyereket szúrtak le Ausztráliában

Nyolc gyerek holttestére és egy sebesült nőre bukkantak az ausztráliai Cairnsben pénteken.

A rendőrök pénteken reggel vonultak ki Cairns város Manoora nevű elővárosába, miután bejelentést kaptak egy súlyosan sebesült nőről. 

A 34 éves nőt mellkassérüléssel szállították kórházba, állapota stabil - írja a The Guardian. A rendőrség a házban nyolc, másfél és 15 év közötti gyerek holttestét találta meg. Ausztrál sajtóértesülések szerint a gyerekeket leszúrták, ám ezt az információt a rendőrség nem erősítette meg.

Bruno Asnicar rendőrnyomozó a sajtótájékoztatón közölte, a nyolc megtalált gyerekből hétnek a 34 éves nő az anyja, de az áldozatok személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. 

A rendőrség lezárta a környéket, átkutatják a házat, egyelőre nincs gyanúsított az ügyben. Ascinar elmondta, hogy sorra hallgatják ki azokat az embereket, akik az elmúlt 2-3 napban kapcsolatba léptek a családdal, valamint egy férfit is bevittek a rendőrségre, aki a ház előtt járkált. Arra a kérdésre, hogy ő volt-e az első, aki a helyszínre érkezett, a rendőrnyomozó azt mondta, ebben nem teljesen biztos, de már azonosították és ezekben a percekben kérdezik ki.

Az Australian Associated Pressnek nyilatkozott egy magát a sérült nő unokatestvérének nevező nő, aki elmondta, hogy a házban talált gyerekek mind testvérek voltak, a kórházban ápolt nő pedig az anyjuk. Lisa Thaiday azt is elmondta, hogy a holttesteket és a sebesült nőt annak 20 éves fia találta meg, ő értesítette a mentőket és a rendőrséget.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.