Átverték a zsaruk az „unokás csalókat”

Alaposan rászedte a rendőrség azt a két csalót, akik egy szakállás trükkel 1,3 millió forinttal akartak megrövidíteni egy idős asszonyt. A sikerhez persze az is kellett, hogy a csalók kiszemelt áldozata értesítse a nyomozókat.

Gyorsított eljárásban 2 év 4 hónap, illetve egy év 4 hónap fegyházra, valamint 400, illetve 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság azt a két férfit, akik magukat a sértett nagy bajba került unokájának kiadva próbáltak meg 1,3 millió forintot kicsalni egy idős asszonytól.

A 28 éves H. József és 21 esztendős társa, L. József a telefonkönyvből találomra választott magának áldozatot egy 69 éves csepeli asszony személyében. Április 24-én késő este hívta fel telefonon H. József a kiszemeltet. Az unokájának mondta magát és elpanaszolta, hogy egy korábbi tartozása miatt nagyon megverték, azonnal pénzre volna szüksége, különben még nagyobb bajba kerül. Aztán a vonal hirtelen megszakadt.

A csepeli asszony, akinek valóban volt egy unokája, egy lány, így azonnal értesítette a rendőrséget. Amikor az „unokás csalók” ismét jelentkeztek, már az egyik nyomozó vette fel a telefont. „Itt a nagyapa beszél...” – mondta, mire H. neki is előadta, mekkora bajban van, és hogy 1,3 millió forintra volna szüksége, de azonnal, különben megölik.

Megbeszélték a pénzátadás részleteit. H. azt mondta, egy ismerősét küldi a pénzért, mivel őt a hitelezői addig nem engedik el, amíg nem fizetett.

Röviddel később egy taxi gördült a pénzátadásra megbeszélt helyre. A lesben várakozó nyomozók azonnal elfogták az unoka nevében a pénzért jelentkező 21 éves L. Józsefet, majd a taxiban várakozó H. Józsefet is. Hétfőn, május 18-án a kerületi ügyészség gyorsított eljárásban vádat emelt a két csaló ellen.

Információink szerint H. azért kapott lényegesen súlyosabb ítéletet társánál, mert ő különös visszaesőnek minősült.

A nyomozók telefonkönyvekből kitépett lapokat találtak elfogásukkor a gyanúsítottaknál. Amelyeken több -né végződésű előfizetői nevet is bejelöltek. A megjelölt nevek között volt a csepeli asszonyé is. Azonban a rendőrség a fellebbezések miatt még nem jogerős elsőfokú ítélet ellenére sem tekinti lezártnak az ügyet. Vizsgálják, hogy a kitépett telefonkönyv-lapokon megjelölt előfizetők közül felhívtak-e másokat is, sikerült-e másokat becsapniuk.

Az első fokon elítélt, a fellebbviteli tárgyalást előzetes letartóztatásban váró két csaló bűnlajstroma így még akár tovább is bővülhet.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.