Árvai Péter: „Meleg vagyok”

A Prezi társalapító-vezérigazgatója a Forbes magazinnak adott interjújában beszélt másságáról.

„Fontos, hogy tudjátok, hogy meleg vagyok” – mondta kissé feszengve 2008-ban, egy kétnapos megbeszélés után két alapítótársának Árvai.

„Azt gondoltam, hogy nem tudok olyan emberekkel céget alapítani, akik nem fogadnak el száz százalékban olyannak, amilyen vagyok. Nem tudtam elképzelni, hogy eljátsszak egy szerepet munkaidőben, meg egyet azon kívül. Képzeld el, hogy bejössz a munkába, és le kell venned a jegygyűrűd, és ha megkérdezik, mi volt a hétvégén, akkor meg nekiállsz hazudni valamit. A filozófiánk része, hogy érezd magad itt biztonságban, mutasd meg bátran, ki vagy valójában. Hogyan tudsz éjjel-nappal teljesíteni úgy, ha azon gondolkodsz, lehet, hogy nem fogadnának el az emberek? Ezt így nem lehet. Ha hiszel egy küldetésben, ha része vagy egy közösségnek, akkor nem titkolhatod el az egyik oldaladat, és ez nem csak a melegségről szól" – írja a 444.hu a Forbes magazinra hivatkozva.

A Prezi vezérizgatóját állítása szerint sokan, sokszor óva intették attól, hogy a nyilvánosság előtt beszéljen homoszexualitásáról, mondván nehogy majd ő legyen az, akire úgy hivatkoznak: „a buzi CEO Magyarországon”.

A Prezi az espellel és a Google-lel 2013 nyarán indította el a Nyitottak vagyunk közösségi kezdeményezést, melynek célja, hogy a csatlakozó cégek, szervezetek, közösségek együtt tegyenek hitet a tolerancia, a sokszínűség, az előítélet-mentesség mellett. Mostanra több mint 800 támogató-résztvevő gyűlt össze: vállalatok, egyházak, civil szervezetek, fesztiválok, felsőoktatási intézmények, médiumok – köztük a Népszabadság –, vállalkozások deklarálták egyetértésüket a kezdeményezők céljaival.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.