Éjjeli állatok a Szent Péter-bazilikán

A Vatikán fényjátékkal támogatja a Párizsban zajló klímacsúcsot. 

Felhők, oroszlánok, pillangók képei váltakoztak a szennyezett levegőt és kiszáradt termőföldeket ábrázoló felvételekkel. A vatikáni Szent Péter-bazilika homlokzatára vetített fényképekkel hívták fel a figyelmet a téma fontosságára - tudósított a The Local olasz verziója.

A "Fiat Lux (Legyen világosság): Világítsa meg közös otthonunkat" című fényjáték egybeesett a különleges katolikus  szentév megnyitásával is, amelynek témája az irgalmasság.

Több ezer ember volt kíváncsi az egyórás show-ra, amelynek keretében a világ legjobb fotográfusainak munkáit mutatták be. Többek közt Sebastiao Salgado brazil, Joel Sartore amerikai és a francia Yann Arthus Bertrand képeit vetítették az épület falára.

A képeket nem zene, hanem a természet hangjai, vihar, madárcsicsergés vagy épp hosszú csend kísérték. A műsor a katolikus egyháznak a környezetvédelem érdekében tett erőfeszítéseit hangsúlyozta.

Ferenc pápa, aki elkötelezett környezetvédő, november 30-án arra hívta fel a világ vezetőinek figyelmét a Párizsban rendezett kéthetes klímacsúcs előtt, hogy az állam és kormányfők "most vagy soha" helyzetben vannak, ha meg akarnak állapodni a globális felmelegedés lassításáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.