Megegyezett Ákos a Telekommal

Kedd este egy 50 millió forintról szóló adománycsekket adott át Kovács Ákos énekes Böjte Csaba atyának, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetőjének az árva gyerekek megsegítése érdekében. Ezt követően derült ki, a Magyar Telekom megegyezett Ákossal és lezártnak tekintik a szponzori szerződés felbontásával kapcsolatos ügyet.

Mint emlékezetes, Kovács Ákossal a Magyar Telekom azután bontotta fel egyoldalúan a szponzori szerződését, hogy az énekes egy, az Echo tévének tavaly decemberben adott interjújában elhangzott mondatai botrányt kavartak a hazai közéletben.

Ákos, aki a nők társadalmi szerepéről is beszélt, azóta többször is elmondta, hogy szavait szerinte kiforgatták. Később Kovács Zoltán kormányszóvivő bejelentette, a kabinet utasította a minisztériumokat és háttérintézményeiket, hogy minden Magyar Telekommal (MT) kötött szerződésüket bontsák fel. Ezt hamarosan pontosítani voltak kénytelenek: a döntés a mobilnetes szerződésekre vonatkozott. A politikai jelentőségűvé fokozódó botrányban egy időre a Magyar Telekom részvényeinek értéke meredeken zuhanni kezdett a tőzsdén.

Úgy tűnik, a mobilszolgáltató és az énekes is túltette magát a történteken, mert a Telekom weboldalán szerda kora délután az alábbi, szűkszavú közlemény jelent meg: „Megegyezéssel zárult a Magyar Telekom és Ákos együttműködése. A partnerek a vitás kérdéseket megnyugtatóan rendezték, az ügyet véglegesen lezártnak tekintik, megköszönve egymásnak a sok éves, eredményes közös munkát."A Népszabadság megkereste a Telekomot, egyelőre nem válaszoltak az üggyel kapcsolatos kérdéseinkre.

A Magyar Nemzet Online azt írja, hogy a mai közlemény megjelenését megelőzően, tegnap este a budapesti Andante Borpatikában Kovács Ákos ötvenmillió forintos támogatást nyújtott át Böjte Csabának, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetőjének, hogy támogassa gyermekmentő munkáját.

A 2300 árva és szegény sorsú gyermek gondját viselő ferences rendi szerzetes a csekk átvétele után elmondta: „Ez a legnagyobb egyéni adomány a dévai Szent Ferenc Alapítvány történetében. Igyekszünk a lehető legjobb árfolyamon átváltani gyermekkacagássá, jó magyar szóvá. Ez a támogatás az anyaotthonaink, gyermekvédelmi központjaink számára egy váratlan tavaszi angyaljárás. Isten fizesse!" – olvasható az MNO cikkben, melyben arra is kitérnek, hogy Ákos karitatív tevékenysége korábban is kiterjedt már Böjte Csaba alapítványára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.