Abortuszellenzők hősnek tartják az ámokfutót

Bár az elkövető indítékai még nem ismertek, néhány abortuszellenző aktivista máris azon örvendezik az interneten, hogy a coloradói családtervező központban lelőtt áldozatok csak azt kapták, amit megérdemeltek.

Van, aki hősnek, mások terroristának látják az elkövetőt
Van, aki hősnek, mások terroristának látják az elkövetőt
Rick Wilking / Reuters

A lövöldözés helyi idő szerint péntek este ért véget a Planned Parenthood nevű nonprofit egészségügyi intézményben, mely többek közt nőgyógyászati ellátást biztosít és abortuszokat is végrehajt. Az öt órán át tartó konfliktusban a legfrissebb információk szerint egy 44 éves rendőr és két civil vesztette életét, kilencen pedig megsérültek.

A támadással gyanúsított 59 éves Robert Lewis Dear indítékai egyelőre nem ismertek, az interneten viszont több abortuszellenes csoport is kifejezte már „együtt nem érzését", sőt, egyesek bátor harcosnak tartják az elkövetőt, aki kisbabák életét mentette meg – írja az Independent.

Vicki Cowart, a szervezet Rocky Mountainsbeli kilinikájának igazgatója viszont azt nyilatkozta: „Osztozunk sok amerikai abbéli aggodalmában, hogy a szélsőségesek olyan mérgező környezetet hoznak létre, mely táplálja a belföldi terrorizmust ebben az országban."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.