A svájci Gruyère a világ legjobb sajtja
20 ország 2300 sajtkészítője vett részt a wisconsini sajtvilágbajnokságon, ahol svájci győzelem született.
Továbbra is felülmúlhatatlanok az európai sajtok: a 2010-es egyesült államokbeli sajtvilágbajnokságon a svájci Gruyère bizonyult a legjobbnak.
Madison, 2010. március 19.
Emanuela CUGOLA olasz zsűritag a Wisconsin állambeli La Valle-ban készített vegyes sajtot szagol az Egyesült Államokban rendezett 2010-es sajtvilágbajnokságon a wisconsini Madisonban 2010. március 18-án. (MTI/AP/Andy Manis)
A gasztronómiai megmérettetést a sajtkészítéséről híres Wisconsin államban rendezték. A bírák a győztes svájci sajtot krémes állagáért és könnyed fűszeres ízéért jutalmazták első díjjal. A Gruyère-t Cedric Fragniere készíti a Krichbergben.
A második helyen szintén svájci sajt végzett, Andeer Sennerei munkája. A harmadik helyet az osztrák Alis Pesendorfer szerezte meg. Az első két helyezett ínyencség kemény sajt, míg a harmadik félkemény.
Az idei versenyen 20 országból 2300 sajtkészítő vett részt.