A börtönből akarják "beköpni" Balla Irma gyilkosát

Négy, jelenleg a börtönbüntetését töltő fogvatartott azt írta a hatóságoknak, hogy tudják, ki ölte meg Balla Irma fideszes képviselőt. Egyikük elárulta: azért beszél, mert vádalkut akar kötni.

Ma reggel folytatódott az édesanyja, Balla Irma fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt S. Sándor büntetőpere Debrecenben, a Hajdú-Bihar megyei bíróságon.

Tanúként, de bilincsben áll a bíróság előtt D. Lajos, akinek szavai miatt szakadt félbe a tárgyalás. A háttérben a képviselőnő gyilkossággal vádolt fiának, S. Sándornak az ügyvédje, Magyar György

A politikust 2007 húsvétján brutális kegyetlenséggel ölték meg saját otthonában, holttestére fia bukkant rá, akit egy évvel később vettek őrizetbe a bűncselekmény elkövetésénbek gyanújával. A fiatalembert idén nyáron szabadlábra helyezték, ugyanakkor a vádat nem ejtették ellene

A Hajdú-Bihar megyei bíróságon Nagy Antal bíró tanácsa előtt folyó per egyik fordulata az volt, hogy a gyilkosság elkövetését magára vállalta D. Lajos, aki 2007 áprilisában a Balla Irma háza melletti építkezésen dolgozott segédmunkásként. D. Lajos - aki más bűncselekmények miatt jelenleg előzetes letartóztatását tölti - később visszavonta a beismerő vallomását.

A szerdai tárgyaláson a bíróság tanúként hallgatta meg Tömöri Imrét, a Hajdú-Bihar megyei rendőr-főkapitányság munkatársát, aki annak idején a Balla-ügy előadója volt. A rendőrtiszt kijelentette: D. Lajos a beszerzett szakértői jelentések alapján semmilyen módon nem kapcsolható össze a gyilkossággal, holott - mint fogalmazott - "ez a vonal eleinte jónak, szimpatikusnak tűnt". Hozzátette: a nyomozás során egyértelműen kizárták D. Lajos bűnösségét.  Az ügy előadója cáfolta azt az információt is, miszerint Balla Irmának a halála előtti pár hónapban szeretője lett volna. Tömöri Imre leszögezte: ellenőrizték a Balla Irma telefonhívás-listáin leggyakrabban szereplő neveket, s megállapították, hogy az asszonynak nem volt férfikapcsolata.

A szerdai tárgyalás különös érdekessége volt, hogy a bíró felolvasott több levelet, amelyet az állampusztai és a tiszalöki börtönből írt összesen négy fogvatartott azzal kapcsolatban: információik vannak a Balla-ügy elkövetőjéről. Egy fogvatartott azt írta: értesülései szerint a tettes S. Sándor, s ezt azért kívánja a hatóságok tudomására hozni, hogy vádalkut köthessen. A bíróság egyelőre nem döntött a levélírók tanúként való meghallgatásáról.

A bíróságon tanúként hallgatták meg Szilágyi Lászlót és Szabó Gyulát, akik a debreceni közgyűlés fideszes önkormányzati képviselői, s akik munkakapcsolatban álltak Balla Irmával. A bíróság kérdésére, miszerint ők voltak-e Balla Irma állítólagos szeretői, Szilágyi László tömör "nemmel" válaszolt, míg Szabó Gyula úgy fogalmazott. "nem tudok róla". A bíróság közölte: Szabó Gyulát újra be fogják idézni tanúmeghallgatásra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.