A vigyorogva rúgó combinós gyilkos 18 évet kapott

Tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a 41 éves férfit, aki tavaly augusztus elsején villamos alá rúgott egy idős asszonyt a főváros II. kerületében. A combinós gyilkos tagadta, hogy ölni akart, de az egyik tanú szerint még vigyorgott is, amikor hátba rúgta áldozatát – írja a Bors.

– Magamat ismerve, kizárt, hogy valakit szándékosan a villamos elé rúgjak. Vagy nem láttam, hogy jön a villamos, vagy fogalmam sincs, mi történt. Azt hittem, legfeljebb garázdaságot követek majd el a rúgással – mondta A. Áron pénteken a bíróságon, miután az egyik tanú arról beszélt, a rúgást szándékosnak látta.

A tanú a Margit híd Budai hídfői villamosmegállójában 25 centiméterrel állt A. Árontól és jól látta, ahogy a megrúgott asszony (hátán az elkövető bakancsának nyomával) bezuhan a villamos alá.

A. Áron, aki a szándékos emberölést mindvégig tagadta, tettét azzal magyarázta, hogy bosszantotta, ahogy a nő mindenki előtt próbál felfurakodni a villamosra, de a szemtanúk elmondása szerint nem volt tolongás, hisz alig álltak akkor emberek a megállóban.

Az egyik férfi szerint a rúgás előtt a vádlott fel-alá járkált, jobbra-balra dülöngélt, zavartan viselkedett. A tanú, aki a piros lámpánál állt autójával, amikor az eset történt, úgy látta, A. Áron tekintete el volt borulva. Ittasnak vagy drogosnak vélte a férfit.

– A legdurvább az volt, hogy amikor hátba rúgta az asszonyt, egy vigyor volt az arcán. Nem tudtam eldönteni, röhög-e. Egy gonosz, röhögésszerű vigyor volt – mondta a férfi, mire (a Bors bírósági tudósítója szerint) a vádlott heves pislogásba kezdett.

A. Áron Gergely ügyében péntek délben hirdettek ítéletet. Eszerint többszörös visszaesőként, halmazati büntetésként 18 év fegyházbüntetést kapott gyilkosság miatt. A combinós gyilkos feltételesen sem helyezhető szabadlábra és 10 évre eltiltották a közügyektől is.

Póta Péter bírói az indoklása szerint a 42 éves férfi tiszta elmeállapotban rúgta meg a 74 éves asszonyt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.