„A magyar bíróság nem jogosult tárgyalni az esetet”

Nyíri-Kovács Patrícia koreai származású, francia állampolgárságú, japán neveltetésű férje, Soo-Il Lee, akit nemi erőszakkal, személyi szabadság megsértésével és kiskorú veszélyeztetésével is vádol az ügyészség, a hétfői budapesti tárgyaláson elmondta, Bora Borán már volt egy tárgyalás, ahol jogerős döntés született.

Ahogy arról beszámoltunk, Soo-Il Lee francia állampolgárságú, koreai származású férfi 2007-ben New Yorkban találkozott Nyíri-Kovács Patríciával, másfél évre rá összeházasodtak. Egy évvel később megszületett a kisfiuk. A kapcsolat hamarosan megromlott, a férj 2011-ben feleségét gyermekével a Francia Polinéziához tartozó csendes-óceáni Bora Bora szigetére csalta, mondván szeretné rendbe hozni a dolgokat. Elvette az útleveleiket, s titokban bejelentette őket Vaitapéra állandó lakosként, aztán 2012 áprilisában beadta a válókeresetet.

Az évek óta, több ország hatóságainak közreműködésével zajló konfliktusban a nemi erőszakkal és más bűncselekményekkel vádolt férfi meghallgatásával hétfőn folytatódott a büntetőper a budapesti II-III. kerületi bíróságon. Az ügyészség a férjet erőszakos közösüléssel, személyi szabadság megsértésével, kiskorú veszélyeztetésével és közokirattal való visszaéléssel vádolja.

A meghallgatáson a férj közölte, hogy a magyar bíróság nem jogosult tárgyalni az esetet – írja a 24.hu. A lap újságírója a bíróság folyosóján találkozott Nyíri-Kovács Patrícia szüleivel is, ám ők addig nem kívánnak nyilatkozni, míg tart a per.

Soo-Il Lee magyar ügyvédje, Janó Christopher közvetítésével arra kívánta felhívni a magyar nyilvánosság figyelmét, hogy soha nem emelt kezet sem a feleségére, sem a gyermekére, illetve, hogy szerinte az asszony személyes haszonszerzés céljából családjával együtt eltorzította az ügyet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.