34 kilométert sétál mindennap, hogy dolgozhasson

Az 56 éves, detroiti James Robertson hétfőtől péntekig naponta 34 kilométert gyalogol, hogy otthonából elérjen munkahelyére, majd vissza, mivel a lakás és a gyár között csak egy szakaszon van tömegközlekedés.

Hóban, fagyban, napsütésben és esőben is megteszi ezt az utat, mióta tíz évvel ezelőtt Honda Accordja lerobbant. Azóta nem volt pénze új autót venni, azt viszont nem tudja elképzelni, hogy ne dolgozzon. Egyetlenegyszer sem hiányzott a Rochester Hillsben található, Schain Mold & Engineering nevű cégtől, ahol fröccsöntőként dolgozik.

„Nem tudom elképzelni, hogy ne dolgozzak” – mondta Robertson a Detroit Free Press riporterének. Minden reggel 8 órakor indul útnak, délután kettő körül ér a munkahelyére, ahonnan este 10 után indul vissza. Egyetlen kollégája sem lakik a környéken, így igen ritkán fordul elő, hogy valaki haza tudja vinni. Ha szerencséje van, eléri a munkahelyétől kb. 9 kilométerre található buszmegállóból a hajnali egy óra előtt néhány perccel induló buszt, amely elviszi őt Detroitba. Mire beérnek a városba, már az utolsó, lakása felé járó busz is elmegy, így kénytelen 8 kilométert gyalog megtenni a buszmegállótól hazáig.

„A Highland Parkon kell keresztül mennem, sosem tudhatja az ember, mibe fut bele” – mondja, majd megjegyzi, a város legdurvább negyedein át vezet az út hazáig, de eddig szerencséje volt: egyszer ugyan néhány punk kirabolta, de komolyabb dolog egyszer sem történt vele, mindig épségben hazaért.

Az, hogy a munkahelyéhez közelebb költözzenek, fel sem merült: saját házuk van, amit a barátnője örökölt. Nem szeretnének plusz pénzt lakbérre költeni, csak hogy ne kelljen annyit utazni – mondja Robertson.

A férfi története sokakat megérintett, többen adománygyűjtésbe kezdtek, hogy Robertson új autót vehessen magának. A GoFundMe oldalon valaki 5000 dollárt szeretett volna összeszedni, ám e sorok írásakor már több mint 214 ezer dollárnál járnak.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.