Fröccs és fekete

Desszert előtt vagy után, ki hogy szereti, dukál egy jó fekete. A Magyar Kávé Egyesület baristái a KávéBár standon gourmet ételekhez méltó minőségű eszpresszót és alternatív kávékészítési technikákkal készült italokat kínálnak. Kenyától El Salvadorig világhíres termőterületekről érkeznek a különleges, részben saját pörkölésű kávék. Vasárnap délután a színpadon mutatkoznak be az Országos Barista Bajnokság idei nyertesei.

A Caffé Manuel standján is díjnyertes barista készíti olasz keverékből az eszpresszókat, a kapucínert és a lattét. Két fogás között, előtt és után és alatt pedig hidegen ajánlott a jól bevált Aperol spritz, vagy még inkább az idei nyár slágerének igérkező Hugo, aminek a receptjét Laczó Csaba, a Spazio Caffé Manuel tulajdonosa osztotta meg velünk:

A szárazabb, ütősebb ízekre vágyók négy olasz gyártó kiváló prosecco borait kortyolhatják ugyanitt, köztük egy alig 4 gramm cukortartalmú, csodásan húzós fumente extra brut, és egy rangos brüsszeli borversenyen a napokban ezüstérmet nyert Drusian brut változatot. A friss bisztró fogásairól ismert Spazio egyébként a Vörös Homárral közös standon is szerepel, ott tojásos kacsatepertőkrémet és kacsamájpatét kínálnak.

RECEPT

HUGO

1.5 dl prosecco 2 cl bodzaszörp 1 gerezd lime 4 jégkocka Mentalevél Egy spricc szóda

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.