Színes frissítók: Mentás eper, Petrezselymes kiwi, Currys ananász
HOZZÁVALÓK 12 ADAG :
A mentás eperhez: 30 dkg érett eper, megtisztítva, feldarabolva 1 teáskanál citromlé 4 levél friss menta (ha az eper nem elég érett, 1 evőkanál cukor).
A currys ananászhoz: 1 közepes ananász (80 dkg), meghámozva, feldarabolva (összesen 30 dkg) 1⁄2 teás kanál jó minő ségű currypor.
A petrezselymes kivihez: 3 kisebb kivi (13 dkg), meghámozva, felkockázva fél zöldalma (6 dkg), meghámozva, felkockázva, fél csokor (5 g) petrezselyemlevél, durvára aprítva.
Mindhárom frissítő höz, külön-külön összeturmixoljuk a hozzávalókat. A végeredmény rusztikus állagú, darabos gyümölcsös frissítő . Ebbő l a mennyiségbő l fajtánként 4 db, 6 cl-es stampedli (shot pohár) jön ki.
A currys ananásznál óvatosan bánjunk a curryvel, mert a végeredményt jelentős mértékben befolyásolja a fű szerkeverék minősége. Bátran kísérletezzünk más fű szerekkel, például kardamommal vagy ő rölt koriandermaggal!