Epersaláta spenóttal, kecskesajttal és aszalt tőzegáfonyával
HOZZÁVALÓK 4 ADAG :
2 evőkanál balzsamecet, só, bors, 1 teáskanál méz, 6 evőkanál olívaolaj, 10 dkg vegyes zöldsalátalevél, 10 dkg zsenge bébispenót, 25 dkg eper megtisztítva, negyedelve, 5 dkg aszalt tőzegáfonya, 20 dkg natúr, friss kecskesajt.
1. Elkészítjük a vinaigrette öntetet: a balzsamecetben elkeverjük a sót, hogy feloldódjon. Hozzáadjuk a mézet és a frissen ő rölt borsot, majd lassan, vékony sugárban hozzácsorgatjuk az olívaolajat úgy, hogy sűrű , selymes emulzió képző djön.
2. Összeforgatjuk az öntettel a zöldsalátát, a bébispenótleveleket és a feldarabolt eperszemeket.
3. Tálaláskor a tányérokra halmozzuk a salátát, megszórjuk az aszalt tő zegáfonyával, majd rámorzsoljuk a friss kecskesajtot.