Epersaláta spenóttal, kecskesajttal és aszalt tőzegáfonyával

HOZZÁVALÓK 4 ADAG :

2 evőkanál balzsamecet, só, bors, 1 teáskanál méz, 6 evőkanál olívaolaj, 10 dkg vegyes zöldsalátalevél, 10 dkg zsenge bébispenót, 25 dkg eper megtisztítva, negyedelve, 5 dkg aszalt tőzegáfonya, 20 dkg natúr, friss kecskesajt.

 1. Elkészítjük a vinaigrette öntetet: a balzsamecetben elkeverjük a sót, hogy feloldódjon. Hozzáadjuk a mézet és a frissen ő rölt borsot, majd lassan, vékony sugárban hozzácsorgatjuk az olívaolajat úgy, hogy sűrű , selymes emulzió képző djön.

2. Összeforgatjuk az öntettel a zöldsalátát, a bébispenótleveleket és a feldarabolt eperszemeket.

3. Tálaláskor a tányérokra halmozzuk a salátát, megszórjuk az aszalt tő zegáfonyával, majd rámorzsoljuk a friss kecskesajtot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.