12 milliós bírságot kapott a Bajor Imrét is kezelő „csodadoktor”

A maximálisan kiszabható bírságot, több mint 12 millió forintot rótt ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat folytatása miatt a Vargha Gyógymód-Metodika Egészségügyi Szolgáltató és Gyógyhatású termékeket Forgalmazó Kft.-re – közölte a GVH pénteken az MTI-vel.

A versenyhivatal megtiltotta a Kft. „Vargha Metodika” elnevezésű kezeléseinek népszerűsítését, mert a cég a GVH szerint valótlanul tett közzé gyógyhatásra, valamint egészségre vonatkozó állításokat több televíziós műsorban és különböző hirdetésekben 2013 januárja és 2014 júliusa között.

A GVH a bírság kiszabásakor a kommunikációs eszközök költségeire alapozott, valamint súlyosító körülményként értékelte, hogy a jogsértéssel érintett termék bizalmi termék, a jogsértő kereskedelmi gyakorlat sérülékeny fogyasztókat célzott meg és a fogyasztók széles körét érte el.

Enyhítő körülményként értékelte a GVH, hogy a Kft. pénz-visszatérítési garanciát alkalmazott, és a jogsértés megállapítása után igazoltan módosította kereskedelmi gyakorlatát.

Mint korábban megírtuk, Vargha Zoltánnak sem doktori fokozata, sem diplomája nincs, ennek ellenére rendszeresen „dr.” Vargha Zoltánként nyilatkozott. A férfi korábban azzal vált ismertté, hogy Bajor Imrét utolsó hónapjaiban kezelte, de nem tudott segíteni a súlyos beteg színészen, aki tavaly augusztusban elhunyt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.