Megjelent az ablakszigetelési kiírás

A most közzétett lakossági lakásszigetelési támogatási kiírás szerint nyílászárócserére legfeljebb bruttó 450 ezer lesz elnyerhető. Ha e mellé árnyékolókat-árnyékvetőket is telepítünk, a felső határ bruttó 520 ezer forintra nő, de a teljes beruházás maximum 40 százalékát fizeti – utólag, befogadott számlák ellenében – az állam.
A teljes keret 1,1 milliárd forint. Számításunk szerint a pályázók vérmérsékletétől függően így 2-4 ezer jelentkező reménykedhet sikeres elbírálásban. Ehhez képest az érintett családiház-állomány több milliós. Tehát ismét nagy roham várható: a keret akár már a - számításunk szerinti - első beadási napon, október 29-én lemerülhet.

A pályázaton a múlt hétfőn megjelent kazáncseréhez hasonlóan csak négylakásosnál nem nagyobb, 2007 előtt épült, téglaépítésű, állékony házak életvitelszerűen használt lakásainak Magyarországon lakó tulajdonosai indulhatnak. Használt eszközök beépítését nem támogatják és a lakás átépítésekor sem érdemes érdeklődni. Egy lakásra egy pályázat adható be.

Pályázatot benyújtani kizárólag interneten, a http://zbr-nyilaszarocsere.hu/ címen keresztül lehetséges azoknak, akik előzetesen regisztráltak az oldalon, és van kormányzati ügyfélkapus belépőkódjuk is. További tájékoztatás az ÉMI Nonprofit Kft. weboldalán és ügyfélszolgálatán kapható.

A korábbi ígéreteknek megfelelően egyelőre ez a harmadik, egyben utolsó lakossági kiírás a múlt héten megjelent kazán- és hűtőcsere-pályázat után.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.