egekura

egekura

Wizz Prémium tarifa: megéri-e 16400 extra forint?

Új viteldíjat vezetett be a Wizz Air a magasabb igényű utasai kedvéért. A „Plusz viteldíj” kiegészítő lehetőség az „Alap viteldíj”...

Új viteldíjat vezetett be a Wizz Air a magasabb igényű utasai kedvéért. A „Plusz viteldíj” kiegészítő lehetőség az „Alap viteldíj” mellett, van benne egy legfeljebb 32 kg-os feladott poggyász, nagyméretű kézipoggyász, a repülőtéri utasfelvétel, tartalmazza még az ülőhelyválasztást, választhatók akár a legdrágább ülőhelyek. A csomagban benne foglaltatik az elsőbbségi beszállás és a WIZZ Flex szolgáltatás, amely lehetővé teszi az utazás időpontjának megváltoztatását. A „Plusz viteldíj” kedvezményes csomagárat kínál az utasoknak, amely kedvezőbb, mintha a csak a repülőjegyet tartalmazó „Alap viteldíjon” felül külön vásárolnák meg a benne foglalt kiegészítő szolgáltatásokat. Az új ajánlat bevezetésével egyidejűleg a WIZZ Premium és WIZZ Premium Plus termékek értékesítése felfüggesztésre került – közölte a Wizz Air, amely ma mutatja be új arculatát – ezen a rendezvényen mi is ott leszünk.

Ami az új csomagot illeti, meglehetősen vonzó ajánlatnak tűnik, s nagyon is, hogy praktikus szolgáltatásokat tartalmazá, ám mint minden ajánlatnál, ez esetben is érdemes számolni. A csomag egyébként nagyon hasonlít a Ryanair Business Plus csomagjához, mondhatnám azt is, tök ugyanaz. Valahogy így. Olyannyira, hogy a két csomag extra szolgáltatásainak tartalma majdnem egyforma, s míg a Wizz-nél a két tarifa között 16400 forint a különbség, a Ryanairnél 16970 forint. A feladott csomag pedig, amit tartalmaz az prémium csomag, a Wizz-nél 32 kilogramm lehet, a Ryanairnél pedig 20. (Valamint apróságok.)

De számoljunk egy kicsit! Mit tartalmaz a Wizz Prémium viteldíja? Nos, egy londoni utat figyelembe véve, június 6-ig egy hatezer, azt követően egy kilencezer forint értékű feladott csomagot. Valamint egy 4200 forint értékű nagyméretű kézipoggyászt. Ez így tehát máris 10200, vagy 13200 forint érték. Igen ám, de aki felad egy 32 kilós cuccot, az közel sem biztos, hogy igényli a nagyméretű kézipoggyászt, elvégre, ha egy kisebb táskát felvisz magával a repülőre, amely befér az ülés alá, az pont elég addig, amíg le nem száll a reptéren és fel nem veszi a feladott cuccot. A nagyméretű kézipoggyászt jellemzően pont azok választják, akik nem akarnak csomagot feladni még drágábban. Szóval ezt azért érdemes mérlegelni.

Aztán ott van az extra ülőhelyválasztás. A csomagban benne van a 4650 forintos extra lábterű ülőhely is, ám lehet, hogy mi bőven megelégszünk az 1250 forintos normállal, vagy épp kijelölt ülőhelyre sem tartunk igényt. A Wizz Flex dettó: ha szabadidős céllal megyek, kivettem a szabimat, stb., semmilyen rugalmasságra nem tartok igényt. S éppenséggel be tudok csekkolni az interneten is, hiszen ehhez eddig is hozzászoktam. Külföldön persze könnyíti a helyzetet, ha nem kell beszállókártyát nyomtatni, de hát van okostelefonom, Wifi nagyjából mindenütt, le van töltve a Wizz app és becsekkolok ügyesen a mobilommal. Onnan pedig már csak arra ügyelek, hogy fel legyen töltve a telefonom.

Összefoglalva azt gondolom, hogy ezt a csomagot én szabadidős útjaimon nem választanám: csak a csomag és esetleg az ülőhelyválasztás jelent valódi értéket, amit olcsóbban veszek meg külön-külön az alaptarifa mellé. Ha azonban üzleti céllal utazom, már számolnék. Akkor sem biztos, hogy a drágább tarifa mellett döntök, de számolok. Jó számolgatást nektek is!

 

2015.05.19 07:05

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.