egekura

egekura

Hét méterrel hosszabban Lutonba: megmutatjuk a Wizz első Airbus A321-esét

  2015. november 20-tól a napi háromszori Budapest - London-Luton járaton debütál majd a menetrend szerinti forgalomban a Wizz Air hosszabb törzsű...

 

2015. november 20-tól a napi háromszori Budapest - London-Luton járaton debütál majd a menetrend szerinti forgalomban a Wizz Air hosszabb törzsű, A321-es típusú, a jelenlegi repülőgépeknél 7 méterrel hosszabb törzsű repülőgépe.
KAPCSOLÓDÓ CIKK Hivatalos: Ősztől Tenerife is a Wizz útvonal-hálózatán
Megkezdődtek az új hangár építési munkálatai Ferihegyen
A Wizz Air 2013. októberében adta le első megrendeléseit a repülőgépgyár A320-családjának legnagyobb típusára az Airbus A321-re. A légitársaság a meglévő A320-as típusról szóló megrendeléseiből 26 példányt konvertált a keskenytörzsű család legnagyobb tagjára.
A légitársaság flottáját eddig teljes mértékben az Airbus A320-as típus alkotta, amely 180 utas befogadására képes. A bő hét méterrel hosszabb törzzsel rendelkező Airbus A321 maximális befogadóképessége - egy osztályos elrendezésben - 230 fő, amely így, járatonként akár ötven utassal nagyobb kapacitást jelent a légitársaság és az utazóközönség számára.

Tegnap repülték át Hamburg Finkenwerderből Budapestre, pár nap múlva pedig - hivatalosan november huszadikán - be is áll a lutoni útvonalra a HA-LXA lajstromjelű gép, a Wizz Air első Airbus A321-es repülője, amely hét méterrel hosszabb, mint az A320-asok. 180 helyett pedig 230 utast szállíthatnak majd. Napi háromszor repül majd a gép a két reptér között, amelyre 2013 őszén adták le a megrendelést. A járatonként ötven utas mondanom sem kell, mekkora árbevétel-generátor egy légitársaságnak a forgalmas járatokon - arra azonban számítsunk, hogy az utaskísérők és a földi kiszolgálók is alaposan nógatni fognak bennünket, mert a fordulóidőt nem kívánja jelentősen növelni a légitársaság, ötven utas beszállítására pedig azért kell hagyni pár plusz percet. A következőkben Charleroi, Eindhoven és Isztambul Sabiha Gökcen felé is találkozhatnak az utasok ezekkel a csini hosszú repülőkkel.

A fotóért hálás köszönet egy lelkes olvasónknak!!!

2015.11.13 08:11

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.