egekura

egekura

Csendes kék és gyönyörű: képek a KLM Dreamliner fedélzetéről!

Csendben suhanó hatékonyság a KLM Dreamlinere Bemutatta a sajtónak a KLM a pár héttel ezelőtt Everettből Amszterdamba repült vadiúj Boeing...


Csendben suhanó hatékonyság a KLM Dreamlinere
Bemutatta a sajtónak a KLM a pár héttel ezelőtt Everettből Amszterdamba repült vadiúj Boeing 787-9 Dreamlinert, amely az első abból a 21-ből, amelyet a holland királyi légitársaság az amerikai gyártótól rendelt. Ebből 15 darab a kisebb, 9-es, 6 pedig a nagyobb, 10-es variáns.
A közel egyórás sajtóúton 2500 láb fölé nem emelkedett a Dreamliner, így viszont a borongós, szeles időben megtapasztalható volt, hogy a 787-es tényleg kevésbé érzékeny a turbulenciára, emellett üzemelése nagyon halk, még felszállásnál is a vártnál jóval alacsonyabban marad a kabinban a zajszint.
A KLM a business osztályon 1-2-1 konfigurációban 30 széket kínál, míg a turistán 3-3-3 felállásban 264 szék várja az utasokat. A business-en már új, World Business Class berendezés található teljesen sík ággyá alakítható ülésekkel, meglepően finoman és lágyan működő érintőképernyős kijelzővel, illetve fedélzeti szórakoztató rendszerrel, amelynek funkciói beleillenek a standardba. Az élményt mindkét osztályon a Dreamliner 30 százalékkal nagyobb ablakai, illetve a LED-es kabinvilágítás dobja fel.
Magasra teszi a lécet a KLM-en belül is az új géptípus, de ezzel egyszerre két fronton tudnak javulást elérni: jobb repülési élményt tudnak biztosítani az utazóknak, illetve a 20 százalékkal hatékonyabb Dreamliner az üzemelési költségeket is csökkentheti.

Több, mint egy hete mutatta be a sajtónak a KLM az első Boeing 787-9 Dreamlinerét. A holland királyi légitársaság első kompozit-Boeingje néhány héttel ezelőtt repült Everettből (a Boeing Seattle melleti gyárából) Amszterdamba, s ezzel a KLM is belép az új generációs repülőgépek korába. Büszkék lehetnek az új madárra, hiszen csodaszép, s mint tudósítónk a fedélzeten meg is tapasztalhatta, csendes és nagyon kényelmes. Kollégámat meghívták a sajtóbemutatóra, a különleges járatra licitálhattak a jegyért az aviation geekek, pedig a járat nem is ment sehová, mint a beszállókártya is mutatta, AMS-AMS volt az útvonala. Na jó nem csak az apronon tologatták az új madarat, amely egyébként Amszterdam és Abu Dhabi-Muscat illetve Dubai között már repül, december közepétől pedig Rio De Janiroba is fog repülni.

A Sunflower nevet viselő gép volt az első abból a 21-ből, amelyet a holland királyi légitársaság az amerikai gyártótól rendelt. 15 gép a kisebb, 9-es variánsból, míg 6 pedig a nagyobb, 10-es változatból áll majd szolgálatba. A közel egyórás sajtóúton 2500 láb fölé nem emelkedett a Dreamliner, így viszont a borongós, szeles időben megtapasztalható volt, hogy a 787-es tényleg kevésbé érzékeny a légmozgásokra, ahogy azt a gyártó ígérte. Emellett arról is meggyőződhettek az utasok, hogy menetben a gép halk, hiszen az alacsony magasságon megszokott nagyobb hajtómű teljesítmény mellett is kitűnt a csendes haladás. Ez részben az új generációs hajtóműveknek köszönhető, részben pedig a jó hangszigetelésnek. Még felszállásnál is a vártnál jóval alacsonyabban marad a kabinban a zajszint - jelentette tudósítónk.


Aki azt gondolná, hogy ez csak a technológia őrültjeit ejti ámulatba, téved. Aki egy éjszakát repül majd ezzel a géppel, tudni fogja: attól, hogy az utastérben alacsonyabb a zajszint, sokkal könnyebben lehet elaludni a repülőben, tehát egy hosszú távú úton könnyebb a pihenés még turistaosztályon is.

A KLM a business osztályon 1-2-1 konfigurációban 30 széket kínál, míg a turistán 3-3-3 felállásban 264 szék várja az utasokat. A business-en már új, World Business Class berendezés található teljesen sík ággyá alakítható ülésekkel, meglepően finoman és lágyan működő érintőképernyős kijelzővel, illetve fedélzeti szórakoztató rendszerrel. Az élményt mindkét osztályon a Dreamliner 30 százalékkal nagyobb ablakai teszik teljessé, illetve a változtatható színű LED-es kabinvilágítás dobja fel. LESZ INFLIGHT WIFI, végre lehet dolgozni a repülőn! Hú, ez amióta csak kipróbáltam, tudom, nagyon jó találmány.

Magasra teszi a lécet a KLM-en belül is az új géptípus, de ezzel egyszerre két fronton tudnak javulást elérni: jobb repülési élményt tudnak biztosítani az utazóknak, illetve a 20 százalékkal hatékonyabb Dreamliner az üzemelési költségeket is csökkentheti. Nem mellesleg teljesen új, ergonomikus ülésekkel szerelték fel az economy kabint, amelyben megvan a nagyobb lábteret és nagyobb dönthetőséget nyújtó economy plus szolgáltatás is, a székek pedig kényelmesebbek és könnyebbek, mint a korábbiak.

 

2015.12.02 21:12

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.