egekura

egekura

Ryanair utasok! Aki hétvégén utazik, csekkoljon péntek 16.00-ig!

Aki hallja, adja át! A hétvégén egy napra leáll a Ryanair weblapja, mert a magát a világ kedvenc légitársaságának nevező fapad lecseréli a...

Aki hallja, adja át! A hétvégén egy napra leáll a Ryanair weblapja, mert a magát a világ kedvenc légitársaságának nevező fapad lecseréli a teljes webes foglalási rendszerét, így pénteken este tíztől nem működik majd. Aki tehát a hétvégén utazik, annak azt tanácsolják, hogy csekkoljon be pénteken délutánig, utána ugyanis az utolsópillanatosok miatt alighanem idegtépő lesz a folyamat.

A légitársaság ugyanis nemigen von be semmilyen extra erőforrást a rendszercsere idejére, tehát azt közölte, hogy aki a hétvégén repül, annak péntek estig kell elvégeznie az online check-in-t. A sajtóközleményben 16.00-t írnak, míg a honlapon 18.00-t, de mindegy is, ha nem csekkolsz be, akkor kellemetlen lesz az út. A Ryanair ugyanis elviekben csak irodában vásárolt jegy esetén engedi a reptéri check-in-t, ez esetben is 20400 forintért, tehát nem szívesen részletezném, milyen tortúrában lesz része annak, aki elmulasztja az utasfelvételt!

Vasárnaptól az utasok megújult foglalási rendszerrel találkozhatnak, amely az ígéretek szerint háromszor olyan gyors lesz, lehet rajta hoteleket keresni, és rendelhető lesz majd SMS-értesítés a két órát meghaladó késésekről avyg menetrendi zavarokról – mondjuk ezt csak alig értem, hiszen köztudott (Michael O’Leary szerint), hogy a Ryanair sosem késik, nála pontosabb légitársaság nincs is a földön…

Nem írták, de nyilván teljesen új lesz a foglalás struktúrája is, így rosszindulatúskodom kicsit, bizonyos, hogy háromszor annyi trükkös hely lesz a rendszerben, ahol az oda nem figyelő tisztelt utastól még gyarapítani lehet az árbevételt 2-10 eurókkal, teljesen fölösleges szolgáltatásokért cserébe.

 

2012.05.14 21:05

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.