egekura

egekura

Ryanair app: foglaláshoz fizess! A zsenialitás csúcsa vagy a pofátlanság teteje?

Hitvitát generálok hamarost egy rövid gondolatsorral, amit az generált, hogy soha olyan nagy hévvel nem nyitottam ki az AppStore-t a telefonomon...

Hitvitát generálok hamarost egy rövid gondolatsorral, amit az generált, hogy soha olyan nagy hévvel nem nyitottam ki az AppStore-t a telefonomon, mint akkor, amikor a minap arra lettem figyelmes a Ryanair honlapján, hogy végre csináltak mobilos appot. Tudniillik, olyan perverznek, mint én, zsigeri örömöt okoz, ha a mobilon keresgetheti az árakat, már csak azért is, mert ha pl. utazás közben evvel tudom elütni az időt, akkor a hasznos, gép előtt időmet, vagy a szabadidőmet nem csökkentem a repjegy-monitoringra szán idővel. Egyúttal nagyon csalódott is voltam a Ryanair app kapcsán.

Nem azért, mert az app buta volna. Vagy kezelhetetlen. Vagy drága árakat adna. Hanem ezért:

Zsugorinak, vagy épp garasosnak semmiképp sem nevezném magam, esetleg az öntudattal tudnám indokolni, miért vágott mellbe a látvány, hogy 3 eurót kóstál a Ryanair app. Az az alkalmazás, amelyen keresztül generálom a bevételt a légitársaságnak, avval konkrétan, hogy jegyet veszek, vagy épp egy barátomnak megnézem gyorsan, mennyiért is tudna repülni.

Szerintetek ez az ír sármőr (MOL = Michale O'Leary, ha valaki nem jött volna rá) üzleti zsenialitásának a csúcsa, vagy pedig a pofátlanság teteje? Első reakcióm idején hajlottam az utóbbira, de ha belegondolok, hogy a FR kódú légitársaság nyolcvanmillió évi utasából hányan tölthetik le potenciálisan az appot, s hányan fizetnek érte valójában, át kell gondolnom a kérdést. Legyenek csak háromszázezren, akinek nem számít az a 2,99! Az már csaknem egymillió euró!

Más kérdés, hogy azért két-három ingyenes app is létezik, amellyel legalább árakat csekkolni lehet. De a Ryanair app előnye pont az lehet, hogy ha mobilról akarsz foglalni, nem kell a mobil böngészőt használni, s azon küzdeni a Ryanair végtelenül idegesítő foglalási rendszerével! Szerintetek zsiványok vagy szemétládák? Tényleg, milyen app-ot használtok repjegy foglalásra, ha fapaddal akartok utazni?

2012.09.18 19:09

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.