egekura

egekura

Qatar körbelő bennünket: Zágráb után indul Belgrád és Varsó

Tovább bővíti kelet-európai útvonalhálózatát a Qatar Airways, még az idén repülnek Belgrádba és Varsóba. Előbbi november 20-tól, utóbbi...

Tovább bővíti kelet-európai útvonalhálózatát a Qatar Airways, még az idén repülnek Belgrádba és Varsóba. Előbbi november 20-tól, utóbbi pedig december ötödikén, mikulás előtt egy nappal indul. A dohai légitársaságnak nagyon megy, járataira mindenhol hatalmas az igény. Július 25-én például a tanzániai Kilimanjaroba indult el a járatuk, ami szintén érdeklődésre tarthat számot a magyar utasok körében.

A pesti járatai is annyira mennek, hogy szeptemberben 5-én, 8-án, 12-én, 16-án, 18-án, 25-én, 26-án, 27-én és 30-án is A321-esek vannak betervezve a rotációba: ennek oka pedig nem a véletlen, hanem a budapesti iroda a foglalások alapján megkérte a nagyobb gépet, amit a dohai kereskedelmi központban jóvá is hagytak.

Budapest már napi járat, landolás után – az állásidőben – lenyom egy zágrábi fordulót, méghozzá úgy, hogy a magyar hatóságoktól engedélyt kaptak a BUD – Zágráb szakaszon is az értékesítésre, tehát valamelyest pótolják a Malév csődjével kieső kapacitás egy részét. Bár keskenytörzsű géppel repülik, javarészt A320-assal, a szolgáltatás minősége igen jó: a gépek fiatalok, van, hogy csak pár hetesek, a legtöbbön van fedélzeti Wifi és mobil elérés is. Az ellátmány jó, a személyzet megjelenése egészen fantasztikus és makulátlan, s kedvességükre sem lehet panasz. (Itt egy poszt arról, milyen Doháig repülni business osztályon.) Mindegyik ülés háttámlája széles választékkal rendelkező audio-video szórakoztató rendszerrel igyekszik kényeztetni utasait.

Apropó, Dohában immár él a Visa on arrival rendszer, azaz immár nem kell itthonról vízumot intézni, ha Dohában töltenénk valamennyi időt. Az ember kisétál a gépből, fizet valamennyit a vízumért és már mehet is. Ez nagy könnyebbség, mert Dohában egy-két napot el lehet tölteni (turisztikailag inkább csak egyet, de aki a sivatagot is látni szeretné, annak érdemes többet), ráadásul akkor is szívesen benézne az ember a városba, amikor mondjuk 8 avagy 10 óra a tranzitidő. Ilyen rendszerint akkor fordul elő, amikor valaki 15-20 ezer forintos árelőnyért cserébe vállalja a hosszabb átszállást.

Belgrádba heti háromszor repülnek majd, a törökországi Ankarán keresztül. Keddenként, csütörtökönként és vasárnaponként reggel 8:30-kor száll fel Dohából és délután 13:50-kor landol a belgrádi Nikola Tesla nemzetközi repülőtéren. Vissza 15:05-kor indul és 23:45-kor ér földet Dohában, elérve a 0.30-kor induló éjszakai kimenő hullám majd összes járatát.

Varsóba heti négyszer közlekednek majd a világ ötcsillagos légitársaságának repülőgépei, itt nincs közbülső leszállás. Délelőtt 9:20-kor indul Dohából és délután 13:20-kor érkezik a Chopin repülőtérre. 15:35-kor indul vissza és késő este 22:55-kor érkezik meg a dohai reptérre.

2012.08.15 19:08

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.