egekura

egekura

Pozsony - Dubai: FlyDubai mikulásra!

Valami nagyon klassz dolgot kapnak karácsonyra a szlovákok. ÉS mi magyarok is, hogy az osztrák barátainkat ki ne felejtsük. December hatodikán...

Valami nagyon klassz dolgot kapnak karácsonyra a szlovákok. ÉS mi magyarok is, hogy az osztrák barátainkat ki ne felejtsük.

December hatodikán nem sokkal dél után leszáll a pozsonyi (BTS) Stefanek repülőtéren a FylDubai Boeing 737-ese. A légitársaság, amely az arab világban a diszkont repülést jelenti (Pedig a szolgáltatás messze nem low-cost, ráadásul a World Central reptérre tavaly október óta repül például a Wizz Air is) a Dubai Internationalról hetente kétszer repül Pozsonyba.

Ezzel az "Emirates" lefedte szinte az egész régiót. Hozzánk az Emirates, a szomszédokhoz pedig a kistestvére repül. Belgrádba is a FlyDubai jár, de Varsóba az Emirates. Prágába pedig mindkét cég jár. Hm. Amúgy, Szófiába is indítanak járatot, versenyre kelve a Wizz Airrel. A FlyDubai 2009-ben alakult, az Emirates tulajdonosai alapították, de a low cost modellt kénytelenek voltak az arab-indiai világhoz alakítani: van telefonos foglalási központ, van business class, s csomag is van a teljes árú jegyben.

A legolcsóbbakban nincs, de mondjuk a 410 eurós Pozsony-Dubai retúrjegyhez már jár. Pozsony egyébként jó választás, hiszen három országot tud kiszolgálni: Bécsből fél óra a pozsonyi reptér, Budapestről kettő, meg ugye ott van még Szlovákia. A FlyDubai egyébként a migránsokra és a Dubaiban dolgozó expatokra épít: előbbiek hazajárnak előszeretettel, utóbbiak pedig bejárják a környéket, hiszen nagyjából két hónap után jönnek rá, hogy Dubaiban élni nem túl izgi, ezért az összes szabadidejüket utazásra fordítják. A FlyDubai másodlagos célcsoportja nyilván a Dubaiba tart turisták, valamint azok az egzotikus élményeket keresők, akik abba a 83 városba tartanak, ahová a FlyDubai a maga 40 gépével repül.

2014.10.08 10:10

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.