egekura

egekura

Megpörgette a CRJ-t az AF szuperjumbó (A380)

Tegnap este kisebb baleset - ahogy a francia mondja, stílszerűen petit malheur - történt a JFK-n, minek következtében egy időre bizonyosan felborul...

Tegnap este kisebb baleset - ahogy a francia mondja, stílszerűen petit malheur - történt a JFK-n, minek következtében egy időre bizonyosan felborul a Párizs - New York közötti forgalom, lévén, agy A380-as rövidebb időre kiesett a forgalomból és New Yorkban ragadt. Történt ugyanis, hogy elsodort egy Delta Connection járatot teljesítő Comair CRJ700-ast. Hogy finom legyek, az irányítás, vagy a Comair hajózói valamit nagyon elszámoltak.

 

Az Air France Párizsba induló (AF007) A380-asa épp a futó felé taxizott, amikor egy Bostonból érkező CRJ700-assal találkozott. Érdekesek a magyar tudósítások, amelyek felidézik, hogy a nagyvason utazók mindössze egy döccenést éreztek a kisebb karambol pillanatában, s jópofa poénokkal ütötték el a feszültséget. Hát persze! Azt már azonnal tudhatták, hogy New York-ban maradnak, ráadásul a légitársaság pénzén, ilyenkor egy utasnak már nem marad más hátra, mint a poénkodás, elvégre akármennyire feszül az ember, a törölt járat már nem indul újra. Arról nem is beszélve, hogy karambolos autóval sem jó közlekedni, no de karambolos madárral nyilván senki nem szeret nekiindulni átrepülendő az óceánt az éjszaka sötétjében! Lévén, az Airbus szárna sérült meg, több, mint egy méter hosszan!

Alighanem szörnyebb pillanatokat éltek át a Delta járatát teljesítő Comair utasai. A 6293-as járaton 62 utas és négy fő személyzet érkezett Bostonból, s az AF7 taxiútjára merőleges gurulón várakozott épp, amikor az A380 szárnya nekiütközött a CRJ függőleges vezérsíkjának, s a gép hátsó tengelye mentén a másodperc törtrésze alatt majd 90 fokkal elfordította.

Egy kis tanulság: ez az eset példázza, miért kell a gép teljes megállásáig ülve maradni: a jelentések szerint senki nem sérült meg a kis Canadair Jet-en, de ha valaki már buzgón pakolgatott volna a fedélzeten, csúnya sérüléseket szerezhetett volna.

2011.04.12 14:04

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.