egekura

egekura

Megérkezett Frankfurtba a negyedik Lufthansa Airbus A380!

Miközben a világ másik felén az A380-as gépek technikai problémáit firtatják az újságok, Frankfurtba megérkezett a negyedik Airbus A380-as...

D-AIMD, (Mike Delta) még a festés előtt

Miközben a világ másik felén az A380-as gépek technikai problémáit firtatják az újságok, Frankfurtba megérkezett a negyedik Airbus A380-as óriásgép a Lufthansa flottájába. A repülőt Tokyo névre keresztelik, a hivatalos ceremónia Japánban lesz 2011 elején, amikor is már az ötvenedik évfordulója lesz annak, hogy elindult a menetrend szerinti légi összeköttetés Németország és Japán között.

A kép még Toulouse-ban készült idén április 27.-én, a végső összeszerelést követően. A repülő ezt követően Hamburgban kapta meg a berendezését és a festését is. A mostani átadást követően a gép november 18-án áll forgalomba, s kivált egy 747-est és egy A340-est is.

A Lufthansa flottájába eddig bekerült Airbus A380-asok több, mint ezer le és felszállást teljesítettek és több, mint 3600 órát repültek. A negyedik gépnek köszönhetően az A380-asok heti három járatot teljesítenek Pekingbe és vissza (korábban egyet teljesített ez a típus), de Johannesburgba öt gép lesz a korábbi három helyett míg a Tokyo Narita repülőtérre ezentúl naponta indulnak majd a szuperjumbók.

Frankfurt-Peking (FRA - BJS)

A380: kedd, szerda, szombat

BJS-FRA

A380: szerda, csütörtök, vasárnap

A többi napon B 747-400 üzemel.

 

Frankfurt-Johannesburg (FRA-JNB)

A380: hétfő, szerda, csütörtök, szombat, vasárnap

JNB-FRA

A380: hétfő, kedd, csütörtök, péntek vasárnap

A többi napon Airbus A340-600 közlekedik.

 

Frankfurt-Tokió-Frankfurt (FRA-NRT-FRA)

A380: naponta

Ha tetszett a post:

Légyszi kattints ide és lájkold a blog Facebook oldalát! Így a FB-n is tudsz kommentelni, látod a bejegyzéseket és részt vehetsz a hamarosan szerveződő játékokban, repülős relikviákért, repjegyekért!

2010.11.16 22:11

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.