egekura

egekura

Malév retro: az új ruhát kapott Q400

Szemet gyönyörködtető a Malév negyediknek átvett, Bombardier Q400 repülőgépének új festése, amely 1960 és 1974 között volt az IL-18 típus...

Szemet gyönyörködtető a Malév negyediknek átvett, Bombardier Q400 repülőgépének új festése, amely 1960 és 1974 között volt az IL-18 típus hivatalos "arculata"! A retro festéssel díszített Malév-madárka a cég regionális útvonalain repül, mint Stuttgart, Várna, Bukarest és Prága – hogy csak a fontosabbakat említsük. A Malév a cég 65. születésnapja alkalmából öltöztette új ruhába legújabb típusát.

A Malév, jogelődje, a Magyar-Szovjet Légiforgalmi Társaság (Maszovlet) 1946. március 29-ién alakult, s első járatot pont Prágába indította. Ezért, a Malév a retro-gép bemutatása mellett egy Prágai járatra ki is sorsol 16 jegyett mindazok között, akik a weblapjukon, vagy a facebookon helyesen válaszolnak néhány elég egyszerű kérdésükre. Akik nyernek, a születésnapon, azaz március 29-én, már a ferihegyi SkyCourt épületrészben gyönyörködhetnek a repülőgépekben, melyet az utazásukat megelőző hétvégén nyitnak meg a forgalom előtt.


A Q400-as festésére Angliában került sor, s érkezését követően hivatalosan be is mutatták Ferihegyen, a pilóták egy áthúzással tisztelegtek az elmúlt 65 évnek, amelyet az egyes pálya felett hajtottak végre.

 

„Európa szerte és Amerikában a nagy múltú, patinás légitársaságok úgy őrzik hagyományaikat, hogy egy-egy repülőgépüket retro image-be ’öltöztetik’. A Malévnál most mi is ezt a formát választottuk arra, hogy megünnepeljük légitársaságunk megalakulásának 65. évfordulóját! Ezzel nemcsak egyetlen napig hívjuk fel utasaink figyelmét a Malév márkában és szolgáltatásaiban rejlő több mint fél évszázados szakértelemre és minőségre, hanem folyamatosan, hiszen retro-festésű gépünkkel bármelyik utasunk találkozhat repülése során." – mondta Martin Gauss vezérigazgató.

 

2011.02.04 16:02

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.