egekura

egekura

Lufthansa sztrájk holnap! Itt vannak a részletek!

Speciális menetrendet publikált pár perce a Lufthansa, amely szerint a holnapra tervezett pilótasztrájk ellenére a Frankfurtból induló interkontinentális...

Speciális menetrendet publikált pár perce a Lufthansa, amely szerint a holnapra tervezett pilótasztrájk ellenére a Frankfurtból induló interkontinentális járatok több, mint fele repül majd. Sok törölt járat van, javarészt transzatlanti, Indiába  és Japán induló járatok, és járatpárjuk vissza. , A Vereinigung Cockpit (VC) pilótaszakszervezet azért szervezett sztrájkot, mert a légitársaság a tervezett interkontinentális fapados járatait a Private Air alá kívánja szervezni. A légitársaság elnézést kér az utasoktól, és arra kér mindenkit: ellenőrizze a foglalását és a járatait a www.lh.com oldalon.

A német légitársaság eddig 25 hosszú távú járatot törölt, tehát a Frankfurtból holnapra tervezett 57 járatból 32 felszáll majd Frankfurtból. 26-ot önkéntes pilóták visznek, kettő még a sztrájk előtt indul, négyet pedig a sztrájk utánra késleltetnek, ami hivatalosan már szerda.

A Lufthansa speciális menetrendje a cég weblapján elérhető. A légitársaság müncheni hubja nem érintett a munkabeszüntetésben. A Düsseldorfból repülő hosszú távú, s a frankfurti rövid távú járatok szintén rendben közlekednek. Más kérdés, hogy például nincs értelme elutaznia Budapestről annak, aki a sztrájk miatt törölt járattal utazna tovább. Lehet, hogy őt Münchenen keresztül viszi el a légitársaság.

Ez az ötödik sztrájk a légitársaság egyik legforgalmasabb hónapjában. Mivel már a hónap vége van, s az év kilencedik havában járunk sok önkéntes pilóta már nem repülheti le az adott útvonalat, mert lerepülte az unióban engedélyezett limiteket. Mivel Frankfurtban éjszakai repülési tilalom is van, ezért sok járatot kellett törölni.

2014.09.29 21:09

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.