egekura

egekura

Lufthansa: holnaptól normál üzemben, 150ezer utas érintett

Kezdjük a jó hírrel: a Lufthansa tájékoztatása szerint holnap, azaz április 23.-án már normál menetrendhez közelítenek, azt követően, hogy...

Kezdjük a jó hírrel: a Lufthansa tájékoztatása szerint holnap, azaz április 23.-án már normál menetrendhez közelítenek, azt követően, hogy ma lényegében (pár járat kivételével) teljesen megállt a légitársaság a Ver.di szakszervezet sztrájkfelhívására. Összesen 12 hosszútávú és 30 középtávú járatot tudtak mára betervezni egy speciális menetrend mellett, de azok legalább elindultak, ahogyan előre tervezték. Ami rossz hír: 150 ezer érintett utas nem jutott el, vagy nem jutott el időben a célállomására.

Van abban kellemetlen, amikor egy akkora légitársaság sztrájkol, mint a Lufthansa, ha ugyanis egy ekkora mogul leáll, azt mindenütt megérzik a földön. Ez nem túlzás: Európában lényegében alig indult el járat, a 12 longhaul semmi, a 150 ezer érintett utas viszont nagyon sok, főleg, ha hozzávesszük, hogy Tokiótól Los Angelesig mindenhol voltak az érintett utasok. Képzeljük csak el, mekkora munka egy ilyen sztrájk! A cég tájékoztatása szerint 95000 olyan utassal tudták felvenni a kapcsolatot a hétvégén, akik vagy a Miles&More törzsutasrendszerben, vagy pedig a jegyvásárláskor megadták email-címüket és telefonszámukat. Ebből is látszik, hogy a kontaktadatok megadása milyen jól jöhet...

Sokukat átbookolták más járatokra, ugyanis a Brussels Airlines, a Swiss és az Austrian dolgozói nem vettek részt a sztrájkban, tehát az ottani szabad helyeken tehát éppen tudtak elvinni utasokat. Minthogy a Lufthansa belföldi forgalma leállt, de a Germanwings közlekedett, sok utast átraktak a diszkont cég üres székeire, másokat pedig a Deutsche Bahn vasúttársaság szállított el - ezzel is mutatva, hogy az igazán rövid távokon a modern német vonatok immár valóban szóba jöhető alternatívának számítanak.

Sokan azonban így sem tudtak elutazni. Jó tudni, hogy a légitársaság ilyen esetekben is köteles ellátást biztosítani a külföldön rekedt utasoknak, de azt is, hogy a sztrájk esetére NEM JÁR kártérítés az EU 261/2004 cikkelye szerint, sem a késésre, sem pedig a járattörlésre hivatkozva.

Hogy mikor jár, arról többet megtudhatsz a www.flight-refund.eu honlapon.

2013.04.22 18:04

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.