egekura

egekura

Közvetlen belgrádi járat a fehérorosz Belaviával?

A Belavia, Fehérorszország nemzeti légitársasága Belgrádba tervez járatot indítani, ami nekünk nem lenne különösképpen érdekes - de ez a...

A Belavia, Fehérorszország nemzeti légitársasága Belgrádba tervez járatot indítani, ami nekünk nem lenne különösképpen érdekes - de ez a járat a tervek szerint (még minden engedély azért nincs meg hozzá, szögezzük le a tények kedvéért) egy budapesti leszállással küzdene a szeren, s ha a fehéroroszok rá tudják beszélni a magyar illetékeseket, hogy engedélyezzék a jegyeladást a BUD - BEG szakaszra, akkor máris roppant érdekes lesz a dolog, hiszen ma nagyon körülményes Belgrádba utazni Budapestről.

Ilyen konstrukcióra már van példa, a Malév-csőd utána  Qatar Airways is megkapta a Budapest Zágráb jegyeladás jogát, amikor elindították a zágrábi járatot. Apropó, Malév. A Belavia a fehérorosz Malév, s érdemes ránézni az útvonalhálózatára:


Ja, mindezt a következő flottával: 6 - Boeing 737-500; 5 - Boeing 737-300; 4 - CRJ-100/200 LR; 2 - Embraer 175; 3 - ТU -154 М. Minden ésszerű logika szerint a Minsk-BUD-BEG mondjuk egy CRJ-val vagy egy Embraerrel mehetne. A szerb piac egyébként a volt szovjet államoknak fontos, nem véletlen, hogy nem az első próbálkozás ez és nem is az utolsó, vélhetően. Az AirBaltic is járt erre,  az Uzbekistan Airlines pedig New York felé állt meg Belgrádban, egy ideig.


2013.03.18 23:03

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.