egekura

egekura

Konferencia a felhők fölött - avagy, hogyan repülnek a nagyok?

Az elmúlt napokban az Airbus bemutatta az új business jet elképzelését Ázsiában, az üzleti repülős konferencián. Hol másutt, mint keleten...

Az elmúlt napokban az Airbus bemutatta az új business jet elképzelését Ázsiában, az üzleti repülős konferencián. Hol másutt, mint keleten, elvégre egyre több a gazdag ember és a vállalat arrafelé, akik kerülnék a forgalmas reptéri terminálokat és a zsúfolt légijáratokat. Ugye vannak azok az üzletemberek, akik reggel még nem is mindig tudják, merre repülnek aznap, vagy ha tudják is, nem töltenék el a fél életüket azzal, hogy egy-két átszállással eljussanak az uticéljukra. Ők felülnek egy business jetre, útközben megbeszélnek a kollégáikkal egy csomó fontos üzleti ügyet.

Nos ezek egyik változata az Airbus A319-es alapjaira épülő ACJ319 (Airbus Corporate Jet), amelynek új koncecpciójába a következő dolgok fértek bele: mini konferenciaterem a törzs első részében, beleértve a pihenő helyiséget és az étkezőt, 

Éppen 15 éve, hogy az Airbus leszállította az első ACJ320-ast és azóta sok tapasztalatot gyűjtöttek. Kínában az első üzletet erre a típusra 2005-ben kötötték. Azóta huszat adtak el. Ilyen modellel repked egyébként a Magyarországon is ismert orosz  oligarcha, Viktor Vekszelberg.

Az európai gyár legújabb újításai a business jet kategóriában, hogy a maximális kényelem biztosítása mellett koncentrálnak arra, hogy könnyű anyagokból építsék fel a kabint, amely így nem csak szép lesz, de a repülő a kis súlynak köszönhetően még nagyobb távolságra képes repülni. (Egy ACJ319-es hatótávja egyébként is sokkal nagyobb, mint az utasszállítóké, 11100 kilométer, hiszen lényegesen kevesebb utast és csomagot visz.)

Az új business jet koncepció lehet, hogy sokkal kelendőbb lesz, mint a korábbiak, mert mellőzi a hivalkodó külsőségeket, sokkal inkább hasonlít a mai modern, de exkluzív és elegáns vállalati-irodai környezethez. A márványutánzat és az aranybetét helyett dizájnos és kenyelmes bútorok lesznek a kabinban, olyan lesz a hangulat, mint egy mai modern, ötcsillagos szállodában. Maga az utastér pedig  okoldalúbban berendezett, mint amit ma ismerünk a luxusgépekből, vagy ahogy mondjuk, az elnöki gépek piacáról. Na, itt egy jó kis videó és két kép is.

 

2015.04.17 11:04

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.