egekura

egekura

Készül az első amerikai Airbus! - VIDEÓVAL!

A dolog nem vicc, s hamarosan már a hangzása sem lesz vicces, megnyílt ugyanis az európai repülőgépgyártó konszern második Európán kívüli...

A dolog nem vicc, s hamarosan már a hangzása sem lesz vicces, megnyílt ugyanis az európai repülőgépgyártó konszern második Európán kívüli összeszerelő üzeme, Mobile-ban, Alabama államban. S 280 lelkes, Európáan kiképzett amerikai megvalósítja az amerikai európai álmot, s felépíti az első Made in America jelzést viselő Airbus A320-as repülőgépet, amelyet a JetBlue légitársaságnak adnak majd át. Hamburg, Toulouse és a kínai Tianjin után ez a negyedik Airbus gyártósor. Az amerikai szakemberek hat hónapot töltenek el épp Toulouse-ban és Hamburgban, hogy megtanulják a technológiát, s az európai kollégáik megoszthassák velük mindazt a tudást, amire szükségük van az amerikai végszereléshez.

Az Airbus amerikai jelenléte nem csupán a Boeing - Airbus versenynek egy komoly állomása. Egyszersmind azt is jelképezi, hogy mennyire nemzetközi iparág a repülőgépgyártás - ha például a hajtóműveket és avionikai berendezéseket nézzük, mindkét gyártó ugyanazokkal a beszállítókkal működik együtt. Nyilván azért is szükség van helyi gyárra, hogy még jobban ösztönözzék a légitársaságokat Airbus gépek vásárlására. Ezzel eddig sem volt baj, a Delta, a Northwest, a US Airways, vagy épp az American már eddig is komoly Airbus ügyfélnek számított, nem beszélve a JetBlue-ról, amelyiknek az első Made in America gép készül. De még van hová fejlődni, főleg a keskenytörzsűek terén.

Most pedig a videó!

 

2015.06.11 19:06

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.