egekura

egekura

Újabb versenytárs, kicsit drágán! Róma és Barcelona felé újra Vueling

A Vueling, az Iberia fapad leányvállalata (de ilyen minőségében nem Oneworld tag) jól nyomja Budapesten. Kihagyja a téli menetrendet, de rárapül...

A Vueling, az Iberia fapad leányvállalata (de ilyen minőségében nem Oneworld tag) jól nyomja Budapesten. Kihagyja a téli menetrendet, de rárapül a forgalmas időszakokra. Ennek megfelelően decemberben indít három járatot (19, 22, 27) a karácsonyi turisták kedvéért, majd visszatérnek a nyéri menetrendbe. Immár nemcsak Barcelona, hanem Róma Fiumicino felé isJelenleg sajnos elég drágán. Rómába 130-150 euróért adnak egy utat, ami ugye oda-vissza mintegy kilencvenezer forintra jön ki, míg Barcelonába 70-120 euró körül vannak most a jegyek. Sőt, Barcelona felé 199 euró az alapár!!! A két tarifa közötti különbségen látszik a verseny és a kapacitás is.

Roma FCO felé kicsit kisebb a jelenlegi kínálat (Wizz, Alitalia - illetve a Ryanair Ciampinora), így lehetnek drágábbak, míg BCN felé ott a Ryanair és a Wizz, kicsit nagyobb frekivel. A Vueling a meglévő kínálathoz járul hozzá heti három géppel. Egyébként a Római bázist csak a közelmúltban, 6 repülőgéppel nyitották meg, így elmondható, hogy Budapest az elsők között került fel a Vueling római járathálózatára. Hadd legyek ezen a ponton kissé fanyalgó is: viszonylag jól látszik, hogy ez a légitársaság sem a magyar piac (pontosabban a magyar utazóközönség jövedelemtermelő-képessége) lehetőségei miatt döntött a Budapesti járat mellett. Ez esetben máshogy áraznának. Nem csak, de részben a forint-euró árfolyam és annak távolabbi kilátásai miatt, valamint azért, mert Budapest éppen a legtrendibb célállomás a nyugati turisták szemében, jelenleg bomba üzlet Budapestre repülni. Ami persze jó a magyar utasoknak is, csak éppen nem haszontalan megjegyezni, hogy a járatnyitást alapvetően nem ez inspirálta.


2014.11.06 08:11

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.