egekura

egekura

easyJet: rugalmas jegyekkel tüzel az üzleti utasokra!

  Bizony, a low-cost légitársaságoknak, vagy ahogy mi nevezzük őket, a fapadoknak is kellenek a vastagabb pénztárcájú utasok, s erre fényes...

 

Bizony, a low-cost légitársaságoknak, vagy ahogy mi nevezzük őket, a fapadoknak is kellenek a vastagabb pénztárcájú utasok, s erre fényes bizonyíték, hogy az easyJet is bevezette az üzleti utazóknak szóló díjtételét. Amiről, per pillanat még nem tudjuk mennyibe kerül pontosan, csak azt, hogy az átlagos business díjtételeknél 75 százalékkal olcsóbb.

A szolgáltatás egyik legfontosabb eleme, hogy nem nézik a kézipoggyász tömegét: ha befér a fizikai keretbe és az utas el tudja vinni egyedül, akkor mehet a gépre. A jegyhez jár néhány ingyenes módosítás is: sem módosítási díjat, sem pedig árkülönbözetet nem kell fizetni az utasnak, ha a változtatást egy 4 hetes időablakon belül oldja meg: egy héttel az eredeti foglalás előtt és max három héttel azután.

Fontos viszont, hogy a feltételek szerint még ez  megoldás a no-show -ra, vagyis például arra az esetre, ha az ember késik. A változtatást ugyanis az indulás előtt két órával meg kell csinálni, igaz, ez mehet például okostelefonról is. A jegyhez automatikusan jár a speedy boarding, ráadásul plusz egy csomag ingyenesen feladható.

Carolyn McCall vezérigazgató szerint már eddig is sok üzletember járt az Easyvjettel, aminek oka, hogy szerinte az easyJet rendelkezik Európa legnagyobb hálózatával, a gépek központi repülőterekre repülnek, valamint hogy lacsony árakat kínálnak. Nos, nem is mondhat mást, s bizonyára az üzletemberek esetében utóbbi, azaz a jegyár-faktor a legfontosabb, ám nyilván a légitársaság is ráeszmélt, hogy mindehhez kell biztosítani némi rugalmasságot.

Ami a központi repülőtereket illeti, azért vegyes a kép: Milánó Malpensa (MXP), Párizs CDG, Madrid vagy épp London LGW annak számít, de a legnagyobb bázis, Luton már például nem. 

Az új, rugalmas jegyeket első körben az üzleti foglalási rendszereken, mint pl. a Global Distribution Systems-en keresztül értékesíti a légitársaság. Később a szolgáltatás bárki számára elérhető lesz az easyJet honlapján.

 

2010.11.16 18:11

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.