egekura

egekura

Dubaiba a Wizz Air-rel október 28-tól, heti négyszer

Eddig is pletykálták, de mától igaz: Dubai-ba repül a Wizz Air Budapestről, ezt Abrán György kereskedelmi igazgató jelentette be. A járat október...

Eddig is pletykálták, de mától igaz: Dubai-ba repül a Wizz Air Budapestről, ezt Abrán György kereskedelmi igazgató jelentette be. A járat október 28-án indul, s hetente négy alkalommal száll fel Budapestről. DE!! Nem Dubai nemzetközi repülőterére (DXB) repülnek a Wizz Air gépei, amelyik egyébként az Emirates központi repülőtere és csatlakozási lehetőségeket kínál, hanem az eddig normál járatok által nem használt Al Maktoum nevű, Dubai World Centralként is ismert másodlagos reptérre (DWC).  (Hivatalos honlapja itt.) A Wizz ezzel ismét újít, kíváncsiak leszünk, hány cég fogja követni őket. A két reptér egyébként cirka hatvan kilométerre van egymástól.

A bevezető ár 19.900 forint lesz egy útra csomag és egyéb díjak nélkül. Vagyis, oda-vissza cirka ötvenezerért repülhet Dubaiba, aki szeretne, de az átlagár ennél bizonyosan magasabb lesz. Örülhetünk tehát, azok után, hogy kissé elszontyolodtunk: a flyDubai fapados nem Budapestre, hanem Bukarestbe és Szkopjéba repül.

Ha azt vesszük, hogy átszállással, de hagyományos légitársasággal 105-110 körül jön ki legolcsóbban egy dubai jegy, akkor a realitás, hogy mindezt olyan hetvenezer forint körül kellene megkapni a WizzAir-től. Csomaggal együtt. Mert ugye, Dubai öt óra repülésre van Budapestről, ilyen messze nem egy hosszú hétvégére utazik az ember, tehát nem fér bele egy kézipoggyászba, hacsak nem a szállodában mosatja a holmiját. Annál meg ugye, jobban megéri kifizetni a csomagdíjat. Már csak azért sem lehet majd mesés áron Dubai jegyet venni, mert egy A320-ast ez a járat több, mint tíz órára köt le azokon a napokon, amikor repül, vagyis a Dubai kör után még egy közepesen hosszú útvonalon repülő járatpárra marad ideje.

Budapest mellett Bukarestből, Szófiából és Kijevből is indítanak járatokat. A társaság 50 ezer utasra és 80 százalék feletti telítettségre számít. Ami esetleg a cég számításait keresztülhúzhatja, hogy az Egyesült Arab Emirátusok és Magyarország között jelenleg vízumkorlátozás van érvényben, s egy normál turista vízum 76 dollár, csaknem 17 ezer forint. Míg az Emirates például segít az ügyintézésben, addig a Wizz egyelőre nem, igaz, nyilván lesznek olyan utazási irodák, akik majd lőnek erre a közönségre, s ők majd fognak segíteni az ügyintézésben.

Hozzáteszem, Dubai vízumot elektronikusan is lehet igényelni, nem túl nagy ördöngősség, ha az ember végre eligazodik a sokféle vízumtípus között. Ez utóbbi a lényeg, ugyanis bizonyos vízumtípusoknál elég komoly letét-összegeket kérhet az Emirátus.

A Dubai World Central reptéren a fordulóidő  35 perc lehet, így a repülőgép visszaérkezése után még aznap teljesíteni tud majd egy járatot Európában.

Váradi József vezérigazgató két hete már beszélt arról, hogy keleti irányba is nézegetnek lehetőségeket, akkor azonban hiába kérdeztek rá az újságírók a Dubai-ra, nem mondott konkrétumokat. Mindenesetre, annyit elmondott: még több opció van, ugyanis megnézik, hogy az A320 hatótávolságán belül milyen érdekes célállomások vannak még, turisztikailag és üzletileg.

2013.04.03 11:04

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.