egekura

egekura

Dubai, LAX - új útvonalak az Air France A380-asán!

Új városok kerültek fel arra a térképre, amely az Air France A380-assal üzemeltetett célálomásait mutatja meg: december 5-étől Dubai, jövő...

Új városok kerültek fel arra a térképre, amely az Air France A380-assal üzemeltetett célálomásait mutatja meg: december 5-étől Dubai, jövő május 28-tól pedig Los Angeles Tom Bradley Int'l Terminal felé indulnak a szuperjumbók. Tokió felé ugyanis ilyentájt csökken a kereslet, semmi szükség az 516/538 székes nagygépekre.

 

Az új A380-as repülőgép bevezetését a tokiói járat iránti kereslet szezonális csökkenése tette lehetővé. A 2011-12-es téli szezonban az Air France hat Airbus A380-as repülőgépet üzemeltet a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről a következő öt úticél irányába: New York-JFK, Johannesburg, Montreal, Washington és Dubai.
Az Air France napi rendszerességű Airbus A380-as szolgáltatást indít Los Angelesbe 2012. május 8-tól kezdődően, és így Los Angeles lesz a harmadik amerikai úticél, amit az Air France a nagyméretű repülőgéppel ér el New York és Washington után. Az Air France napi két járatot indít Párizsból. A járat a transzatlanti közös vállalkozás részét képezi, amit az Air France KLM, Alitalia és Delta közösen üzemeltet.
Az Air France A380-as repülőgépe 516 utast szállít egyszerre négy osztályon: kilenc utast a La Premiere (első)osztályon a fő fedélzeten, 80 utast Affaires (business) osztályon a felső fedélzeten, 38-at Premium Voyageur osztályon a felső fedélzeten és 389 utast a Voyageur (turista) osztályon, mely ülései a két fedélzet között oszlanak meg.
A repülőgép két fedélzetén hat bár található, valamint állítható világítás, ami hozzáigazodik az utazás különböző szakaszaihoz. A tónusok, színek és a “galéria” felfedező terület a nagy óceánjáró hajók relaxáló hangulatát idézik. Az A380-as a legmodernebb zajcsökkentő technológiával is rendelkezik, és így a kabinban nyugodt, csendes légkör várja az utasokat.
Az Air France 2009 novembere óta üzemelteti az A380-as repülőgépeket, amelyek egy Boeing 777-200 és egy Airbus A340-es együttes kapacitásával rendelkeznek, 20 százalékkal alacsonyabb üzemeltetési költség és széndioxid-kibocsátás mellett.

A 2011-12-es téli szezonban az Air France hat gépes A380-as flottája a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről öt úticél irányába repül. New York-JFK, Johannesburg, Montreal, Washington és Dubai. 2012. május 8-tól Los Angeles lesz a harmadik úticél az Egyesült Államokban. Az AF egyébként napi három géppel repül LAX_be, a transzatlanti közös vállalkozás részeként, melyben az Air France KLM, Alitalia és Delta vesz részt. A foglalási rendszerekben egyelőre három 777-200-assal üzemeltetett járat van megjelölve. De nyilván a francia barátaink hamarosan frissítik az operation detail-t, s a jövő nyári menetrendtől kettőre csökken a járatszám, úgy, hogy az üléskapacitás nem változik.

Az Air France A380-as repülőgépe 516 utast szállít egyszerre négy osztályon: kilenc a La Premiere (első), 80 az Affaires (business) osztályon utazhat, ez a felső fedélzet. Az alsón pedig 38-at Premium Voyageur és 389 Voyageur (economy) ülés található.

A repülők két fedélzetén hat bár található, az állítható világítás igazodik az utazás különböző szakaszaihoz. Az Air France 2009 novembere óta üzemelteti az A380-as repülőgépeket. Minden egyes újonnan átvett A380-as egy Boeing 777-200 és egy Airbus A340-es együttes kapacitását váltja ki. Íme egy bár a sok közül, ez az első osztályé:

 

2011.11.16 15:11

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.