egekura

egekura

Delta: felújított, csúcsmodern kabinok, Budapest felé is!

Valami nagyon izgalmas történik ezekben a napokban a Delta háza táján, ugyanis a minap tért vissza a flottába az első felújított belső terű...

Valami nagyon izgalmas történik ezekben a napokban a Delta háza táján, ugyanis a minap tért vissza a flottába az első felújított belső terű Boeing 767-300-as repülőgép, amit több követ majd, ráadásul, az új gép repülési tervében BUDAPEST IS SZEREPEL!  Minden osztály megújult, tehát a modern utastér nem csak a business utasok kiváltsága.

Amerikába tartók, vagy talán az USA-t megjárt utazók tudják: a Delta az elmúlt évben a legkényelmesebb lehetőséget jelentette New York JFK felé, hiszen dél körül indul, s átszállni sem kell, ráadásul a gép elér egy sor belső csatlakozást is a nagy alma nagy repterén, akár a nyugati part felé is. (Április óta a konkurend American is itt van ezen az útvonalon.) Azonban, egészen idáig, sokan mégis egy korai indulást és európai átszállást választottak, mert tudták: a Delta gépek kissé oldschool-ak, s sanyarú dolog eltölteni kilenc órát egy olyan gépen, amin csak központi vetítőváaszon van.

Na, ez változik meg az új gépekkel, a szolgáltatások több skálát lépnek felfelé, például, még a turistaosztályon is lesz USB port és USB töltő, hogy New York-ban ne egy totál lemerült okostelefonnal szállj ki a repülőből, feltéve, hogy a repülés alatt végig hallgattál zenét és még játszottál is.

Amit tudni kell a Delta programjáról, amely az „új belső tér” nevet viseli cégen belül, hogy egészen idáig inkább negatívan érintette a magyar utasokat. Már amennyiben az történt ugyanis, hogy a cég elkezdte felújítani a 767 flottát, beleértve minden változatot, ezért aztán tavaly októberben egy kényszerű döntéssel bizonyos 767-300ER gépeket át kellett csoportosítani a legfontosabb útvonalakra, aminek aztán jó néhány európai, így a BUD járat ideiglenes leállítása lett a következménye. Sajnáltuk, már csak azért is, mert akkor ez azt jelentette, hogy megszűnt a közvetlen kapcsolat BUD-JFK között, s ez az állapot egészen áprilisig tartott, amikor is Budapest az American azonos tipusú repülőgépét köszöntötte. Ma már, hála istennek itt a DL és az AA is, elig egy óra kölünbséggel érkeznek és szállnak fel, s az adatok szerint remek utasforgalmi mutatókkal repülnek. Visszatérve a Deltára, a business szék ilyen volt, aztán ilyen lett. (Nagyításért klikkelj a képekre!)

Ilyen voltilyen lett

A retrofit program eredményeképp, most a végső szakaszban már azzal büszkéélkedhet a légitársaság, hogy az összes 767-esén egységes, huszonegyedik századi szolgáltatás várja az utasaiakat, nem pedig az 1980-as évek elején megszokott. Fontos, hogy minden osztály megújult, tehát a modern utastér nem csak a business utasok kiváltsága.

Az első új 767-300ER a napokban állt szolgálatba az Atlanta-Manchaster járatot teljesítve, de aztán repül a New York JFK hubról is, a következő városokba: Accra,, Berlin, Brüsszel, BUDAPEST, Dublin, Moszkva, Pisa, Velence és Zürich. Valamint a későbbiekben Pekingbé és Oszakába is repül, Seattle leszállással. Az ám az izgalmas útvonal!  A második gép aztán 15-én áll szolgálatba, mígnem pár hét, s a teljes flotta megújul! Ilyen lesz a business elite osztály:

Teljesen vízszintessé alakítható székekben utazhat, akit erre az osztályra sodor a jó sorsa, egy gépen 36 helyet alakítottak ki, 1 – 2 – 1 elosztásban, úgy hogy minden széknek közvetlen folyosó-kapcsolata van. (Ez ebben az elosztásban nem is menne másképp, de sokat mond a korábbi biznisz osztályokról, hogy ezt még 2011-ben is kiemelendő tényként kell elkönyvelni. J ) Az ülések húsz százalékkal szélesebbek, elektronikusan vezérelhetők, beleértve a deréktámaszt is, a tálca is speckó, az ülés mellett pedig egy jó nagy teret adó polcra is rakodhat az utas. Töltő és USB port természetes, az olvasólámpa LED alapú, hogy a szem se fáradjon annyira.

 

Immár a turistaosztályon is van saját fedélzeti szórakoztató-rendszer: a business 10,6 a turistán 7collos méretben. 28 film, 40 óra HBO, 4100 zeneszám, 15 játék és 25 órányi TV-műsor, valamint inflight map.

Economy Comfort, ez egy új termék a Deltánál, az Y cabin elejében, 29 ülést jelent 2 – 3 – 2 elrendezésben, 88 centis sorközzel, ami kb tíz centivel több, mint a turistán. Az ülés ezért nagyobb mértékben dönthető. (Ezt a koncepciót egy KLM járaton volt alkalmam kipróbálni Taipei-Bangkok-amsterdam útvonalon, tapasztalatból mondhatom, bearanyozza az utazást.) Természetesen a fejtámla állítható oldaltámasszal segít a pihenésben, s ami leginkább tuti, hogy van 110 voltos és USB csatlakozó is! Ott figyel a képen is az USB! Nagyításért klikk a képre!

A turistán a lábtér 4-5 inch mínuszban van, tehát a sortáv 78-80 centiméter, az ülés ugyanaz, csak a 110 voltos töltőt kell nélkülözni, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a comfort osztályon a laptop is tölthető, de a turistán csak az okostelefon. Az is valami, tekintve, hogy egy New York flight alatt végig zenét hallgatva simán le lehet meríteni egy HTC-t vagy egy iPhone-t.

S hogy ki ne felejtsem: a kabin világítása teljesen LED alapú, megújultak a mosdók, az önkiszolgáló büférész, a személyzetet is praktikusabb konyha várja, valamint, nagyobb és több súlyt képes befogadni az ülés feletti csomagtároló.

Várjuk az első gépet Budapesten!

Ha tetszett ez a post, gyere és tarts velem a facebookon is! Ha úgy érzed, megérdemli, nyomj egy like-ot az oldalra!

Az Egek Ura Blog versenyben van a Goldenblog2011 versenyben is! Köszönöm, ha a szakértői blog kategóriában támogatod a szavazatoddal!

 



2011.08.06 10:08

Ajánlott cikkek

Blogger


egekura

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.